Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek - Son Dakika
Güncel

Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek

Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek

İçişleri Bakanı Selami Altınok, kamu düzenini bozan terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

03.10.2015 13:52

İçişleri Bakanı Selami Altınok, kamu düzenini bozan terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Altınok, "Terör var oldukça Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelesi sürecektir. PKK, DEAŞ, DHKP-C hiç fark etmiyor. Askerlerimize, polislerimize, evlatlarımıza saldıran hainliği kim yaparsa yapsın Türkiye Cumhuriyeti devleti bunlara karşılık verecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, 7'ncisi düzenlenen seçim güvenliği toplantısına katılmak üzere Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Göç İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan ve İller İdaresi Genel Müdürü Faruk Ünsal ile birlikte Gaziantep'e geldi. Özel uçakla kente gelen Bakan Altınok ilk olarak Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Ziyarette Vali Ali Yerlikaya'dan kentteki seçim güvenliği hakkında bilgi alan Altınok, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimde güvenlik tedbirlerinin alınması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin 6 noktasında seçim güvenliği toplantısının yapıldığını belirten Altınok, toplantıların sonuncusunu Gaziantep'te yapacaklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Türkiye 1 Kasım'da 26'ıncı dönem milletvekili seçimlerine giriyor. Bu seçimlerin huzur ve güven içerisinde, sükun içerisinde vatandaşımızın demokratik hakkını kullanırken iradesinin sandığa yansıması noktasındaki çalışmalarımızı Türkiye'nin 7 noktasında yapmayı planladık. 1 Kasım'da Türkiye'nin genelinde güvenlik noktasında herhangi bir problem yaşamadan seçimleri sağlıklı bir ortamda yapacağımızı değerlendiriyorum."

SANDIKLARIN TAŞINMASI

Bakan Altınok, sandıkların taşınmasına yönelik tartışmalara ilişkin yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:

"Sandıkların taşınması söz konusu değil. Sandıkların taşınması değil sandık alanlarının belirlenmesi söz konusu. Şu anda belirlenmiş sandık alanı yok. Yüksek Seçim Kurulu, İl ve İlçe Seçim kurulları sandık alanlarını belirleyecek. Belirlenmemiş bir şeyin taşınması yer değiştirilmesi söz konusu değildir. 7 Haziran'da belirlenen sandık yerleri şu anda geçerli değildir. 1 Kasım'da nerelerde sandık kurulacağı noktasını İl ve İlçe Seçim Kurulları belirleyecektir. Bu belirlemeler ne yönde olur bilemiyorum. O belirlemelere itiraz olursa Yüksek Seçim Kurulu'na gidecek ona Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. Bizim güvenlik boyutunda her türlü tedbiri alacağız."

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Kamu düzenine karşı gelen terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceklerine değinen Bakan Altınok, "Terör var oldukça Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelesi sürecektir. Bunun hem PKK, hem de DEAŞ veya DHKP-C hiç fark etmiyor. Askerlerimize, polislerimize, evlatlarımıza saldıran hainliği kim yaparsa yapsın Türkiye Cumhuriyeti devleti bunlara karşılık verecektir. Bunun teminatı Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetidir. Terör bu memleketi rahatsız ettiği müddetçe biz bu rahatsızlığı gidermek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

AHMET HAKAN'A SALDIRI

Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya da değinen Bakan Selami Altınok, şüpheliler için savcılık tarafından ek süre verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Zannediyorum savcılık tarafından İstanbul Emniyeti'ne ek süre verildi. O ek süre bitince savcılığa çıkacaklar, tahkikat devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiç kimsenin kendi hakkını kaba kuvvetiyle, kendi eliyle elde etmek gibi bir çalışma yapmaya hakkı yok. İnsanlar haksızlığa uğradığını, kendilerine yanlış yapıldığını düşünüyorlarsa; hukuka ve mahkemelere gideceklerdir. Kaba kuvveti kesinlikle tasvip etmemiz mümkün değildir. Kim yapmışsa onu karşılığını hukukun karşısında görecektir."

"SİLVAN'DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiğini belirten Selami Altınok, güvenlik güçlerinin iyi işler yaptığını söyledi. Bakan Altınok, şöyle dedi:

"Silvan'da çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımız orada çok güzel işler yapıyor. Devletin otoritesine ve kamu düzenine karşı ne yapılıyorsa arkadaşlarımız onun karşılığını gerekli şekilde verecektir. Gerek emniyet müdürlüğümüz, gerek jandarma komutanlığımız gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu mücadele kamu otoritesine karşı kim olursa olsun karşı geliyorsa, güvenlik güçleri gereğini yapıyor. Silvan'da da yapıyor, Nusaybin'de de yapıyor. Başka yerlerde olduğu taktirde orada da gereğini yapacağız." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement