Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak (2)

Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak (2)

Bakan ŞAHİN.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret ettikten sonra yemekte il genelinde hizmet veren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

21.04.2012 17:20

Bakan ŞAHİN: HER AİLENİN SOSYAL DESTEK UZMANI OLACAK (2)

"BOŞANMALARI ARAŞTIRIYORUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret ettikten sonra yemekte il genelinde hizmet veren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Şahin buradaki konuşmasında binlerce aile üzerinde araştırma yaptıklarını ve boşanma nedenleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

STK'ların sorunlarını yanıtlayan Şahin, hazırlık aşaması devam eden sivil anayasayı kadın ve engelliler üzerinden hazırlayacaklarını belirtti. Ustalık Dönemi'nde yardımlaşma ve hizmeti bir arada yürütmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın oluşturulduğuna dikkat çeken Şahin, "Şiddetle mücadele konusunda çıkardığımız kanun maddeleri ile Avrupa'ya örnek oluyoruz. Çocuğunu kullanan ailelere yaptırımların artacağı yasalar üzerinde çalışıyoruz. Yeni anayasa çocuk, kadın ve engellilere büyük kolaylıklar sağlayacak" dedi.

Şahin 29 Nisan'da yapılacak olan Özürlü Seçme Sınavı ile ilgili olarak da resmi başvurunun 60 bin dolaylarında olduğunu, 3 bin 500'ü kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere toplam 20 bin engelli vatandaşın iş sahibi olacağını söyledi.

"23 BİN AİLE İNCELENDİ"

23 bin dolaylarında ailenin incelendiğini ve bu inceleme sonucunda boşanma nedenlerinin üstünde durduklarının altını çizen Bakan Şahin, "Güçlü millet, güçlü aileden geçer. Biz hükümet olarak güçlü aileler oluşturmak istiyoruz. Boşanma nedenlerini araştırıpp, çıkan sonuçlar üzerinden geniş kapsamlı önlemler alacağız" dedi.

"ÇOCUK YÜZLÜ ÖDÜLLER"

Bakan Şahin, buradaki programın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası İnterteks Fuar Alanı'nda düzenlenen "Çocuk Yüzlü Ödüller" dağıtımına katıldı. Şahin, burada açılan standları da gezdikten sonra bir ara Hereke halısı dokuma tezgahına oturdu, kilim dokuyanları izledi. Burada çekilen pişmaniyeden tadan Bakan Şahin, Karamürsel'in ünlü sepetini de inceledi. İmalatçı Bakan Şahin'e Karamürsel sepeti hediye etti.

Şahin burada yaptığı konuşmada, etkinliği överken, Çocuk Bayramı'nın diğer ülkelere örnek olduğunu belirtti. Etkinlikteki yabancı çocuklara da "Gidin bunları kendi ülkenizde anlatın" dedi.

Bakan Şahin, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin "Çocuk Yüzlü Ödüller" projesi kapsamında, çocuklara yönelik çalışmalar yapanlar için hazırlanan ödüllerin bir kısmını dağıttı. Hayat Boyu Onur Ödülü'nü, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'e veren Bakan, Şirin'i tebrik etti. Daha sonra diğer ödüller de dağıtıldı.

Çocuk yüzlü Ödüller'i alanların listesi şöyle:

En İyi Çocuk Edebiyatı Ödülü (Yayınevi): Timaş Çocuk Yayınları, En İyi Çocuk Dergisi: TÜBİTAK Çocuk Dergisi, En İyi Çocuk Kitabı Yazarı: Gülten Dayıoğlu, En İyi Çocuk Kitabı Çizeri: Dağıstan Çetinkaya, En Çocuk Dostu AkademisyenB Prof. Dr. Gülçin Alpöge, En İyi Çocuk İnternet SitesiB www.trtcocuk.com, En İyi Çocuk Televizyon Programı: Pepe-TRT Çocuk, En İyi Çocuk Radyo Programı: Arkadaşım – Akra Fm, En Örnek Spor Adamı: İbrahim Kutluay ve En İyi Çocuk Sosyal Sorumluluk Projesi: Ülker Çocuk Sinema Günleri

OU,OY(MB/AK) (FOTOĞAFLI) - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement