Bakan Şahin'in Çocuklarla Bayram Halayı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Şahin'in Çocuklarla Bayram Halayı

Bakan Şahin\'in Çocuklarla Bayram Halayı
29.08.2011 16:12

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çocuk Yuvası'ndaki çocuklarla şarkı söyledi, halay çekti ve dağıttığı oyuncakları birlikte oynadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çocuk Yuvası'ndaki çocuklarla şarkı söyledi, halay çekti ve dağıttığı oyuncakları birlikte oynadı.

Bakan Şahin'in, memleketi ve seçim bölgesi Gaziantep'te, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları'nı ziyaret etti. Şahin ziyaretlerinin ilk durağı 82'nci Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çocuklarla sohbet etti. Burada eğitim gören bazı çocuklar kendi yaptıkları el ürünlerini Bakan Şahin'e hediye ederken, bazı çocuklar mini konser verdi. Çocuklara bayram harçlığı veren Bakan Şahin, daha sonra 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

Çocuklara hediye ettiği oyuncaklarla birlikte oynayan Bakan Şahin, 7-12 Yaş Grubu Şahinbey Çocuk Yuvası'nda ise çocukların sergiledikleri tiyatro ve dans gösterileri ilgiyle izledi. 12 yaşındaki Pınar Yalçın'ın okuduğu ilahi ve ardından 'Sakarya' şiiri Bakan Şahin'i duygulandırırken, yöresel kıyafetlerle türkü söyleyen 12 yaşındaki Ali Özçelik ile 8 yaşındaki down sendromlu Efekan Titizoğlu'nun sempatik hareketleri güldürdü.

Bakan Şahin minik Efekan'ın hareketlerine daha fazla dayanamayarak milletvekilleriyle birlikte sahneye çıktı. Minik Efekan'ın elinden tutarak birlikte halay çeken Bakan Şahin, daha sonra kucağına aldığı Efekan'la yakından ilgilendi. Şahin, ayrıca kız çocuklarının seslendirdiği 'Hayat bayram olsa' ve 'Delisin' şarkılarına da oturduğu yerden eşlik etti.

Huzurevi ve Düşkünler Yurdu'nu da ziyaret eden Bakan Şahin, yaşlılar ve hastaların sorunlarını dinledi ve sohbet etti. Şahin, Huzurevi'ndeki 70 yaşındaki Erol Demirçivi'nin okuduğu 'Gurbette bayram' adlı şiirini de dikkatle dinledi.

'ÖNCE İNSAN' DİYORUZ

Ramazan'ın kardeşlik ayı olduğunu, bayramın ise 30 Ağustos'a denk gelmesi nedeniyle hem milli, hem dini bayramı birlikte kutlayacaklarını belirten Şahin şunları söyledi:

"Bayramlarda büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpmek bizim için çok önemli. Bu değerlerimizi hem öğrenmemiz, hem de gelecek kuşaklara aktarmamız lazım. Yaşam kalitenizi artırmayla ilgili beklentilerinizi dinlemeye hazırım. Ankara'ya gidince bunların hepsinin takibini yapacağız. Biz 'önce insan' dedik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Merkezimize insanı alarak bir eylem planı oluşturduk. 'Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olacağız' dedik. Sosyal devlet olma, anayasanın bize verdiği bir görev. Bir taraftan ekonomik kalkınmayı gerçekleştirirken bir taraftan sosyal restorasyon dediğimiz, yani bize ihtiyacı olan herkesin yanında olduk. Çocuklarımızın anne-babası, büyüklerimizin evladı olduk. Bu anlayışımız bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Şu ana kadar hizmeti geçenlerden Allah razı olsun. " - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin'in Çocuklarla Bayram Halayı - Son Dakika


Advertisement