Bakırköy'de, sosyal medya için yapılan sokak röportajında devlet aleyhinde ifadeler kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Bakırköy Güvenlik Büro Amirliğine bağlı ekipler, Özgürlük Meydanı'nda 24 Aralık'ta yapılan sokak röportajı sırasında devlet aleyhinde ifadeler sarf edildiği ihbarı üzerine harekete geçti.
Röportajın ardından 4 şüphelinin Bakırköy sahiline doğru gittikleri belirlendi.
İlçedeki bir parkta polis ekiplerince yakalanan şüpheliler emniyete götürüldü.
Gözaltına alınan B.T, S.Y.G, N.K. ve F.G. hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama" suçundan işlem yapıldı.
Şüphelilerden B.T. ve S.Y.G'nin ise "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle ayrıca ifadesi alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.Y.G. ve B.T. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, N.K. ve F.G. ise serbest bırakıldı.
Son Dakika › Güncel › Bakırköy'de devlet aleyhinde ifadeler kullanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.