Bakırköylü Çocuklar, Atamıza Mektuplarını Götürdü - Son Dakika
Güncel

Bakırköylü Çocuklar, Atamıza Mektuplarını Götürdü

Bakırköylü Çocuklar, Atamıza Mektuplarını Götürdü

Bakırköylü çocuklar Atatürk'e hitaben yazdıkları mektuplarını Anıtkabir'e Atamıza Mektuplarımızı Götürüyoruz etkinliğiyle götürdüler.

22.04.2013 14:42  Güncelleme: 14:58

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla Bakırköylü çocuklar Atatürk'e hitaben yazdıkları mektuplarını Anıtkabir'e "Atamıza Mektuplarımızı Götürüyoruz" etkinliği çerçevesinde götürdüler.

Çocukları Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda uğurlayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında Anıtkabir ziyaretini organize ettiklerini belirterek" Her yıl olduğu gibi Bakırköylü çocuklarımızın Atamıza yazacakları mektuplarını götürmeleri için Anıtkabir'i ziyaret ediyoruz. Çocuklarımız, Atamıza karşı hissettiklerini yazıyla mektuba döktüler ve bugün de Anıtkabir Müzesi Komutanlığına biz de mektupları teslim edeceğiz. "dedi.

Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine Bakırköylü çocuklar adına çelenk koyan Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da Misak-i Milli Kulesinde bulunan Şeref Defterine,"

Bakırköy Belediyesi'nin organizasyonuyla Bakırköylü çocuklarımızla beraber sizin çocuklara armağan ettiğiniz çocuk bayramı haftasında çocuklarımızın Siz'e mektuplarını getirmenin ve ziyaret etmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale Savaşları'ndan sonra Türk milletine olan inancınızla yokluklar içinde verdiğiniz Kurtuluş Savaşı sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için bizler de elimizden geleni yapacağımıza evlatların olarak huzurunuzda söz veriyoruz.

Atam, izindeyiz."şeklinde düşüncelerini yazdı.

Çocuklardan bazılarının mektupları ise şöyle:

İrem Nur H.:

Sen bütün zorluklara göğüs germiş, yılmadan, bıkmadan çalışmış,kendi menfaatlerini düşünmeden halkı için çalışmış büyük bir öndersin. Bazen Seni düşünüyorum çünkü seni anlamak istiyorum, bütün bu yaptıklarını nasıl başardın diye bir defa daha düşünüyorum.

Ayşegül T.:

Atam, Sana içine yurdumun kokusu sinmiş bir mektup yazıyorum. Kim bilir ne kadar özlemişsindir Samsun'u, Anafartalar'ı, Çanakkale'yi, İzmir'i, Dolmabahçe'yi.Bize bıraktığın Cumhuriyet'in 89. yılını kutladık. Senin devrimlerin hala senin bıraktığın gibi sağlam ve ayakta. Ama hala iç ve dış hainlerle uğraşıyoruz. Seni ve yaptıklarını değil 89 yıl, 189,289 yıllar geçse de unutmadık ve unutturmayacağız. Biliyorum ruhun hep bizlerle beraber. Çok mutluyum çünkü bu mektubu Sana Senin sayende yazıyorum. Belki geçmişte olduğu gibi gelecekte de bunu anlamayanlar çıkacaktır.Ama bil ki Atam onların gücü bu vatanı parçalayamadı, parçalayamayacak.

Buse Y.:

Ben tohumlarını sulayıp yeşerttiğin Cumhuriyet'in çocuğuyum. Senin izinden yürüyecek olan milyonlarca çocuktan sadece biri. Sen geçmişimizle övündüğümüz, geleceğimize yön verdiğimiz dev bir çınar, yol göstericisin. Bugün bu vatanda hürce yürüyorsam, nefes alıyorsam, fikirlerimi korkusuzca söylüyorsam bunlar Senin kurduğun bu cumhuriyet sayesinde. Kelimelerle süslediğim bu mektup umarım anlatır Sana olan kucaklar dolusu özlem ve minnettarlığımı.

Mustafa Kemal E.:

Sen bu ülkenin soyağacının başındasın. Yani kuran Sensin. Ama şimdi ülkemizin durumuna bakarsak , Senin kurmuş olduğun devrimlerin tek tek yıkılmaya çalışılıyor. Senin yoktan var ettiğin bu vatanı, vardan yok etmeye çalışanlara karşı Senin izinden gitmeye ant içtik.Bu ülke bizimdir, bizim kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırköylü Çocuklar, Atamıza Mektuplarını Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement