Bana Bak! Sergisi Kapsamında Çağdaş Dans Gösterisi ! - Son Dakika
Güncel

Bana Bak! Sergisi Kapsamında Çağdaş Dans Gösterisi !

Bana Bak! Sergisi Kapsamında Çağdaş Dans Gösterisi !

Konsept ve koreografisi Tuğçe Tuna tarafından hazırlanan eser 'Bana Bak! "la Caixa" Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar' sergisine atıfta bulunuyor.

20.02.2018 15:20  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Müzesi, "İz Takibi" isimli çağdaş dans eserine sahne oluyor.

Pera Müzesi, Bana Bak! "la Caixa" Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi kapsamında İz Takibi adlı çağdaş dans gösterisi sunuyor. Konsept ve koreografisi Tuğçe Tuna'ya ait olan eser, bedeni ve bedenlerin açığa çıkardığı belirtileri takip etmeye, bedendeki izleri fark etmeye, öteki beden aracılığı ile bedenimizle konuşmaya, bedeni işitmeye, kendi izini silerek iz oluşturan hareketi duyumsamaya davet ediyor. Gösteride dans sanatçıları Ekin Ançel, Pınar Akyüz, Aybike İpekçi, Yoseob Kim, Lale Madenoğlu, Hilal Sibel Pekel, Canan Yücel Pekiçten, Sinan Özer, Tuğçe Ulugün Tuna ve Ezgi Yaren yer alıyor.

Koreograf, dans sanatçısı ve akademisyen Tuğçe Tuna, gerçekleştireceği performans programı kapsamında tüm katılımcıları "kendini başkasının gözünden görmeye" çağırıyor. Program, 20 ve 27 Şubat Salı günleri 18:00 - 19.30 saatleri arasında, 01 Mart Perşembe günü ise 18:30 - 20.00 saatleri arasında, Bana Bak! "la Caixa" Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergi katlarında izlenebilir.

Pera Müzesi'nin "la Caixa" Vakfı iş birliği ile düzenlediği "Bana Bak!" sergisi , "la Caixa" Koleksiyonu'na ait resim, fotoğraf, heykel ve video çalışmalarından oluşan bir seçkiyle çağdaş sanatta portreyi inceliyor. Bir yandan portrenin normlarını sorgularken diğer yandan ona ait stratejileri ve toplumsal alışkanlıkları açığa çıkaran sergide yer alan işlerin çoğu, hafıza ve kurmacanın yanı sıra, hakikat, görünüm ve temsil kavramlarına odaklanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bana Bak! Sergisi Kapsamında Çağdaş Dans Gösterisi ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement