Bartın'da koyda mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı
BARTIN'nın Güzelcehisar Köyü'nde yüzmek için tekneyle gittikleri koyda dalgaların yükselmesi nedeniyle mahsur kalan ve geceyi ateş yakarak geçiren 9 kişi, sabah jet ski ile bota alınarak kurtarıldı.
Dün sabah 3 aileden 2'si çocuk 9 kişi, Güzelcehisar sahilinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta Kızılağaç mevkisindeki koya tekneyle gitti. Gün boyu koyda yüzen tatilci grup, akşam saatlerinde dalgaların yükselmesi nedeniyle mahsur kaldı. Sahile dönemeyen grup, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nden yardım istedi. AFAD ekipleri karadan, Güzelcehisar sahilindeki cankurtaranlar ile Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı ekipleri de denizden kurtarma çalışması başlattı. Ancak denizdeki dalgalar ve bölgedeki sarp kayalıklar nedeniyle koya ulaşılamadı. AFAD ekipleri koyda mahsur kişilere ateş yakmaları için kayalıklardan çakmak ile birlikte süt, ekmek, su attı.
Havanın kararması nedeniyle sonlandırılan kurtarma çalışması, günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı, İl Özel İdare ve AFAD ekipleri, botla koya yaklaştı. Koyda geceyi ateş yakarak geçiren 9 kişi, İl Özel İdaresi'ne ait jet ski ile tek tek alınıp Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı'na ait TCSG-22 botuna çıkarıldı. Can yeleği giydirilen tatilcilerin tümü kısa sürede güvenli bir şekilde bota alındı. Grup içinde bulunan 2 çocuğa Sahil Güvenlik ekipleri botta çubuk kreker ikram etti. Tatilciler, daha sonra botla Bartın Limanı'ndan karaya çıkarıldı. Burada 112 Acil ekiplerinin yaptığı kontrolde 9 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Tatilciler, daha sonra ifadeleri alınmak ve diğer işlemler için karakola götürüldü.
Son Dakika › Güncel › Bartın'da Koyda Mahsur Kalan 9 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.