Başbakan Yardımcısı Arınç : Bu 7 Seneden Beri İçimizde Uktedir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç : Bu 7 Seneden Beri İçimizde Uktedir

Başbakan Yardımcısı Arınç : Bu 7 Seneden Beri İçimizde Uktedir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sayın Abdullah Gül'ün 2007 28 Ağustos'ta yapılan toplantıda seçilmesine müteakip Sayın Ahmet Necdet Sezer Köşkü'n kapılarını kapatmış ve bir devir teslim töreni yapmamıştı.

25.08.2014 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sayın Abdullah Gül'ün 2007 28 Ağustos'ta yapılan toplantıda seçilmesine müteakip Sayın Ahmet Necdet Sezer Köşkü'n kapılarını kapatmış ve bir devir teslim töreni yapmamıştı. Bu 7 seneden beri içimizde uktedir. Seçilen bir cumhurbaşkanına karşılama ve ant içme töreninin yapılmaması demokrasimiz adına da, millet iradesi adına da fevkalade ayıplanacak bir davranıştı. Bugün hem onu telafi etmek, hem de 7 yıl başarıyla cumhurbaşkanlığı yapmış bir değerli insana karşı vefa borcumuzu göstermek adına güzel, fevkalade dikkat çekici bir tören olacaktır. O törene ait ayrıntıları görüştük" dedi.

Bakanlar Kurulu 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplantı. Erdoğan'ın son kez "Başbakan" sıfatıyla başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu, 4 saat sürerken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bakan olarak son kez bu toplantıya katıldı.

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Arınç, bu Bakanlar Kurulu toplantısının 61. Hükümetin son ve 69. toplantısı olduğunu kaydetti. Bakanlar Kurulu'nun en son 21 Temmuz'da toplandığını kaydeden Arınç, araya cumhurbaşkanlığı seçimleri girdiği için yenisinin girmediğini kaydetti.

10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın yüzde 52 gibi bir oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçildiğini belirten Arınç, "Bildiğiniz üzere AK Parti içerisinde yapılan değerlendirme toplantılarında, istişare toplantıları sonucunda Sayın Başbakanımız Genel Kurul'da Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun aday olarak gösterilmesine karar verildiğini ifade etti. Bu neredeyse bütün toplantılarda, istişarelere toplantılarında ve yetkili organlarımızda yapılan çalışmaların sonucuydu. Hepimiz tarafından büyük bir takdirle, büyük bir beğeniyle karşılandı. Sayın Dışişleri Bakanımızın genel başkan seçilmesi ve daha sonrada kendisinin Başbakanlık görevinin verilecek olması hepimizde büyük bir sevinç meydana getirdi. Sayın Davutoğlu'na tebriklerimizi ilettik" diye konuştu.

-"BU 7 SENEDEN BERİ İÇİMİZDE UKTEDİR"-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Meclis'i 28 Ağustos'ta ant içme töreni için olağanüstü toplantıya çağırdığını belirten Arınç, "Saat 14'te bu toplantı yapılacak bundan önce kendisine mazbataları takdim edilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararların da açıklanması muhtemelen o gün olacak. 14'teki törene müteakiben de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bir devir teslim töreni olacaktır. Bu dönem için ilklerden bir tanesidir. Fevkalade önemlidir. Sayın Abdullah Gül'ün 2007 28 Ağustos'ta yapılan toplantıda seçilmesine müteakip Sayın Ahmet Necdet Sezer Köşkü'n kapılarını kapatmış ve bir devir teslim töreni yapmamıştı. Bu 7 seneden beri içimizde uktedir. Seçilen bir cumhurbaşkanına karşılama ve ant içme töreninin yapılmaması demokrasimiz adına da, millet iradesi adına da fevkalade ayıplanacak bir davranıştı. Bugün hem onu telafi etmek, hem de 7 yıl başarıyla cumhurbaşkanlığı yapmış bir değerli insana karşı vefa borcumuzu göstermek adına güzel, fevkalade dikkat çekici bir tören olacaktır. O törene ait ayrıntıları görüştük" şeklinde konuştu.

O akşam Ahmet Davutoğlu'nun 62. Hükümeti kurmakla Erdoğan tarafından görevlendirileceğini kaydeden Arınç, hükümetin kurulması, hükümet programının okunması ve Meclis'te güven oylaması yapılmasının takriben 1 Eylül'ü bulacağını söyledi.

-"BARAJ KAPAKLARI AÇILMADAN 15 DAKİKA ÖNCE SİRENLER ÇALINDI"-

Şair Bekir Sıtkı Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini anımsatan Arınç, Erdoğan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

Siirt'te Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılmasından sonra orada piknik yapan vatandaşların suların kabarması sonucunda hayatını kaybedenlerin olduğunu belirten Arınç, "Valilikten ve yetkili kurumlardan aldığımız bilgilere göre olaydan 12 kişi etkilendi bunlardan 6'sı etkilendi. 5'i maalesef hayatını kaybetti. 1 kişi 10 yaşlarında bir kız çocuğumuzu arama çalışmalarına devam ediyor. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Limak Holding'in işlettiği bir barajdan bahsediyoruz. Elektrik üretimi için aynı anda 2 ünitenin çalıştırılması talimatı veriliyor. Her zaman olan uygulamalardan birisi yapılıyor ve kapakların açılmasından takriben 15 dakika önce uyarı sirenleri çalıyor. Buna rağmen alan ya farkında olmadan veya bir anda suların gelebileceği düşünülmediği için 15 dakika sonra su kapaklarının açılmasıyla da olaydan yurttaşlarımız etkileniyorlar. Bütün bunlara rağmen, Enerji Bakanlığımız olayla ilgili inceleme yapmaktadır. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli, valilik tarafından da idari soruşturmalar başlamış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

-"BİZ DE BİR BAKIMA BAŞBAKANIMIZLA VEDALAŞMIŞ OLDUK"-

Kumburgaz'da beş gencin en azından cesetlerinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirten Arınç, "Maalesef şu ana kadar sadece Serdar Demir adlı yurttaşımızın cesedine ulaşıldı. Yakınlarına sabır diliyorum. Hükümetimiz tüm imkanlarını kullandı ancak olaydan geç haberdar edilmemiz nedeniyle müdahalede geç kalındığını düşünüyorum" dedi.

Bakanlar Kurulu'nda Irak ve Libya'daki son gelişmelerin ele alındığını kaydeden Arınç, çözüm süreciyle ilgili olarak çalışmalar ile bununla bağlı olarak iç ve dış gelişmelerin değerlendirildiğini aktardı.

Arınç, "Biz de bir bakıma başbakanımızla vedalaşmış olduk. İnşallah yeni kurulacak hükümetimizin de aynı şekilde bu güne kadarki hükümetlerimizin başarı trendini çok daha yükseklere çıkaracağını ve çok daha başarılı olacağını ümit ettiğimizi ifade ettik. İnşallah 2015 seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partimizin iktidar olarak bu süreci milletimizin istediği çizgide tekrar yücelteceği ve başarılarla dolu bir hükümetler dönemi açılacağını ifade ettik" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç : Bu 7 Seneden Beri İçimizde Uktedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement