Başbakan Yardımcısı İşler: O Gitmeden Büyükelçi Gitmeyecek - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler: O Gitmeden Büyükelçi Gitmeyecek

Başbakan Yardımcısı İşler: O Gitmeden Büyükelçi Gitmeyecek

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah'ın, dönemin İİT Genel Sekreteri olan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun görevden alınmasını istediğini açıkladı.

08.08.2014 13:22

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah'ın, dönemin İİT Genel Sekreteri olan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun görevden alınmasını istediğini açıkladı.

İşler, Kanal 24 Televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan ile Kral Abdullah arasındaki konuşmanın şahidi olduğunu belirten İşler, canlı yayında "O dönemde Başbakanımızın başdanışmanı idim ve özel tercümanlığını ben yapıyordum. O günü çok iyi hatırlıyorum. Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Başbakanımızın görüşmesinde ben de vardım. Bu konu açıldı, Kra'ın en son cümlesi şu oldu; 'O gitmeden büyükelçi gitmeyecek.' Bu kadar kararlı bir daha yanlışlık olmasın diye 'O ile kimi kastediyorsunuz?' diye sordum. 'Onu kastediyorum' dedi. Tekrar üzerinden teyit aldım. Bu kadar kararlı idi. Başbakanımız bunu meydanlarda açıkladı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız görüşmeler yaptı. Her seferinde görevi bırakmak istemedi" ifadelerini kullandı.

-BÜYÜKELÇİ GÖNDERMEDİ-

Suudi Kralı'nın oğlunun Türkiye ziyaretinde konunun tekrar gündeme geldiğini belirten İşler, "Bir seferinde Kral'ın oğlu ziyarette bulundu. Bu ziyaret sırasında çok özel bir şekilde bu konu özel bir şekilde gündeme geldi. Başbakanımız 'Uluslararası bir örgüt, seçilerek geldi, kendi rızasıyla ayrılırsa olabilir. Kendisiyle görüştük ama adım atmadı' dedi. O zaman sıkıntı oldu. O zaman rahatsızlık ve huzursuzluk olmuş. Örgütün merkezi Cidde. O ülkenin kralı gitmenizi istiyor. İki ülke arasında sıkıntılara yol açtı. 2-3 yıl Suudi Arabistan Ankara'ya büyükelçi göndermedi" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler: O Gitmeden Büyükelçi Gitmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement