Başkale'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı

Başkale\'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı kırsal kesimdeki İl Mahallesi'nde Savaş Şerefhan'ın sürüsünde bulunan bir koyun, 3 ayaklı kuzu dünyaya getirdi.

01.02.2016 11:51

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı kırsal kesimdeki İl Mahallesi'nde Savaş Şerefhan'ın sürüsünde bulunan bir koyun, 3 ayaklı kuzu dünyaya getirdi. Kuzunu sahibi Şerefhan, 3 ayaklı kuzunun yaşaması için özel ilgi gösterdiklerini söyledi.

Bahar aylarını yaklaşması ile birlikte yeni kuzular dünyaya gelmeye başlarken, Başkale'de hayvancılıkla geçimini sağlayan Savaş Şerefhan'ın koyunlarından biri 2 hafta önce 3 ayaklı bir kuzu dünyaya getirdi. 3 ayaklı kuzu görenleri hayrete düşürürken, kuzu sahibi Şerefhan ise özel bir ilgi gösteriyor. Annesinin yanından ayrılmayan kuzunun yaşaması için gayret gösterdiklerini anlatan Şerefhan, şöyle dedi:

"Kuzuyu gördüğümde gözlerime inanamadım. 3 ayaklı kuzumun diğer kuzularla birlikte yazın meraya çıkmasını istiyorum fakat endişeliyim. Bir yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum, bu kuzunun annesi son derece sağlıklı. Ancak kendisi 3 ayaklı olarak dünyaya geldi. İlgi odağımız olan kuzuyu yaşatmaya çalışıyoruz. Kendi ellerimle besliyorum. Daha ne kadar yaşar bilemem. Ama bu kuzunun hayatta kalmasını çok istiyorum." - Başkalevan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement