Başkale'ye 20 Bin Meyve Fidanı Dikilecek - Son Dakika
Güncel

Başkale'ye 20 Bin Meyve Fidanı Dikilecek

Başkale\'ye 20 Bin Meyve Fidanı Dikilecek

Van'ın Başkale Belediyesi, ilçeyi yeşillendirmek ve maddi durumu kötü olan ailelere destek sağlamak için 20 bin meyve fidanı dağıtacak.

11.04.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale Belediyesi, ilçeyi yeşillendirmek ve maddi durumu kötü olan ailelere destek sağlamak için 20 bin meyve fidanı dağıtacak. Başkale Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Erkan Acar, yaptıkları bu projeyle hem ilçeyi yeşil bir görünüme kavşturacaklarını, hem de maddi durumu kötü olan ailelere 50'şer adet fidan dağıtarak katkı sağlamış olacaklarını söyledi.

Başkale Belediyesi, geçen yıl başlattığı yeşillendirme çalışmalarını bu yıl da sürdürecek. Başkale Belediyesi Tarım Komisyonu Üyesi Acar, ilçeyi yeşillendirmek için geliştirdikleri projenin iki aşamalı olacağını belirtti. Geçen yıl 20 bin fidan dikimi yaptıklarını anlatan Acar, bu yıl ise ilk aşamada tespit edecekleri yoksul ailelere ekonomik katsı sağlaması acamacıyla 50'şer adet elma fidanı dağıtacaklarını, daha sonra ise 'her eve bir fidan' sloganıyla ilçede yaşayan her aileye birer fidan vereceklerini söyledi.

Acar, amaçlarını ekolojik yapıya katkı sağlayıp, ilçeyi yeşillendirmek olduğunu belirterek, "Havaların ısanmaya başlaması ile birlikte çalışmalarımızı başlayacağız. 20 bin elma ağacı getirdik. İki projemiz var; biri 10 bin elma ağacı projesi, Van Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığıyla birlikte yürütüyoruz. İkinci projemiz ise Belediyemizin Tarım Komisyonu tarafından yürütülen 10 bin elma ağacı projesidir. Dikilen fidanların kontrolu ise rutin olarak Başkale Belediyesi Ziraat Mühendisi tarafından yapılacak"dedi.

- Başkalevan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'ye 20 Bin Meyve Fidanı Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement