Başkasının İşlediği Cinayeti Üstlenenler.. Yalancı Tanıklar.. Suç Uyduranlar.. - Son Dakika
Güncel

Başkasının İşlediği Cinayeti Üstlenenler.. Yalancı Tanıklar.. Suç Uyduranlar..

Başkasının İşlediği Cinayeti Üstlenenler.. Yalancı Tanıklar.. Suç Uyduranlar..

* Son sözünü açıklayan savcı, yargılama aşamasında Emine'yi öldüren silahı kullandığı belirlenen Gökay Yurdayiğit'in "Olası kasıtla adam öldürmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" tan 28 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

10.03.2016 13:19

* Son sözünü açıklayan savcı, yargılama aşamasında Emine'yi öldüren silahı kullandığı belirlenen Gökay Yurdayiğit'in "Olası kasıtla adam öldürmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" tan 28 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Savcı'nın talebi bununla sınırlı kalmadı, cinayet işlendikten sonra "silahı ben kullandım" deyip suçu üstlenen Cansev Yurdayiğit ve onu buna teşvik eden anneannesi Gülseren Yurdayiğit hakkında "Suç uydurmak ve suç üstlenmek";

Cinayetin bir kadın tarafından işlendiğine tanıklık eden Bektaş Sazanker'in de "yalan tanıklık" suçlarını işlediklerini belirterek savcılığa ihbarda bulunulmasını istedi.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Beyoğlu'nda 2 Ekim 2013 tarihinde 12 yaşındaki Emine Demirel'in çalıştığı tekstil atölyesinde rastgele atılan kurşunun isabet etmesi sonucu ölümüne ilişkin davaya devam edildi. Karar aşamasına gelen davada mütalaasını veren savcı, olaydan 5 gün sonra cinayetin işlendiği silahla teslim olarak suçu üstlenen Cansev Yurdayiğit'in delil yetersizliğinden beraatini istedi. Savcı, olay tarihinde hakkında başka bir suçtan yakalama kararı bulunan Cansev'in dayısı Gökay Yurdayiğit'in "Olası kast ile adam öldürmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 21 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Cansev Yurdayiğit ile tutuklu yargılanan dayısı Gökay Yurdayiğit katılmadı. Karar aşamasına gelen davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Cansev Yurdayiğit'in 7 Ekim 2013 tarihinde suçu kendisinin işlediğini belirterek olayda kullanılan silahla teslim olduğu ve tutuklandığı belirtildi. Mütalaada soruşturma devam ederken gelen telefon ihbarında olayı gerçekleştiren kişinin Gökay Yurdayiğit olduğunun bildirildiği, bunun üzerine soruşturmanın Gökay Yurdayiğit üzerinde yoğunlaştırıldığı belirtildi.

TELEFON SİNYALİNDEN OLAY YERİNDE OLDUĞU BELİRLENDİ

Telefon hattı üzerinde inceleme yapılan Gökay Yurdayiğit'in, telefonunun suç tarihinde olay yerinden sinyal verdiğinin tespit edildiği anlatılan mütalaada, Gökay Yurdayiğit'in daha önce başka bir cinayet suçu sebebiyle İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak hakkında müebbet hapis cezası verildiği ve kesinleştiği, bu ceza sebebiyle yakalamasının bulunduğu ve 3 Ocak 2014'te yakalandığı ifade edildi. Soruşturma sonunda Cansev ve Gökay Yurdayiğit hakkında dava açıldığı ancak Cansev Yurdayiğit'in yargılama aşamasında suçlamayı kabul etmediği, suçu üstlenmesini anneannesi Gülseren Yurdayiğit'in istediğini ve suça konu silahı kendisine anneannesinin verdiğini söylediği belirtildi.

ÖNCE SUÇU ÜSTLENDİ, SONRA VAZGEÇTİ

Mütalaada tanık olarak dinlenen Ferhat İlhan'ın başından beri olayı gerçekleştiren kişinin erkek olduğunu söylediği, ayrıca Cansev Yurdayiğit'in kullanmış olduğu telefon hattının olay tarihinde Beyoğlu'ndan sinyal verdiği anlatıldı. Daha sonra tanık olarak dinlenen Bektaş Sazanker'in ise olayın bir kadın tarafından gerçekleştirildiğini belirttiği, ancak bu ifadenin oluşa uygun düşmediği, yalan tanıklık niteliğinde olduğu da mütalaada yer aldı. Mütalaada mevcut deliller kapsamında başka bir suç sebebiyle aranmakta olan Gökay Yurdayiğit'in, Gülseren Yurdayiğit'in evinde bulunduğu sırada balkondan rastgele silahla ateş ederek Emine Demirel'in ölümüne neden olduğu, aranması olduğu için de yakalanmamak için Gülseren Yurdayiğit'in suçu, sanık Cansev Yurdayiğit'in üstlenmesini istediği ancak Cansev'in önce suçu üstlendiği sonra bu beyandan vazgeçtiği belirtildi.

28 YIL HAPSİNİ İSTEDİ

Cansev Yurdayiğit'in beraatini talep eden savcı, Gökay Yurdayiğit hakkında "Olası kasıtla adam öldürmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından toplam 21 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca Gülseren ve Cansev Yurdayiğit hakkında "Suç uydurmak ve suç üstlenmek" suçlarından, tanık Bektaş Sazanker hakkında da "yalan tanıklık" suçundan savcılığa ihbarda bulunulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkasının İşlediği Cinayeti Üstlenenler.. Yalancı Tanıklar.. Suç Uyduranlar.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement