Bedriye'nin Organları 4 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Bedriye'nin Organları 4 Kişiye Hayat Verecek

Bedriye\'nin Organları 4 Kişiye Hayat Verecek

Gaziantep'te hastanede beyin ölümü gerçekleşen Bedriye Aydın'ın, ölümünün ardından bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek.

04.05.2013 09:47  Güncelleme: 09:50

Gaziantep'te solunum yetmezliği şikayetiyle gittiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Bedriye Aydın'ın, ölümünün ardından bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek. Küçük kızın annesi Yasemin Aydın, 'başka çocuklar ölmememsi için kızımızın organlarını bağışladık' dedi.

Kent merkezinde yaşayan Yasemin ve Murat Aydın çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan Bedriye Aydın, geçen Çarşamba günü solunum sıkıntısı şikayetiyle Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne gitti. Beyin cerrahi servisinde yapılan tedavide Bedriye Aydın'ın beyninde su toplandığı saptandı. Tedavisine başlanılarak yoğun bakım ünitesine alınan Aydın, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. ORGANLARI 4 KİŞİYİ YAŞAMA BAĞLAYACAK

Bedriye Aydın'ın ölümünün ardından doktorların teklifi ile ailesi kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Yapılan incelemelerde Aydın'ın, kalp, karaciğer, böbrek ve pankreasının bağışa uygun olduğu belirlendi. Bunun üzerine dün gece geç saatlerde hayatını kaybeden kızın organları yapılan cerrahi operasyonla alınarak İzmir, Malatya ve Adana'da nakil bekleyen hastalara gönderildi.

'DOĞUŞTAN RAHATSIZLIĞI VARDI'

Bedriye Aydın'ı ilk tedavisine başlayan Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Levent Temel, "Doğuştan kaynaklı beyinde su toplama rahatsızlığı vardı. Solunum sıkıntısı çekiyordu yoğun bakıma aldık. Beyin ölümü gerçekleştiğini düşünüyorduk. Makineye bağladık ve aileyle organ bağışı konusunda ikna etmeye çalıştık. Aile, görüşmelerimiz sonucunda ikna oldu ve çocuğun karaciğer, kalp, böbrek ve pankreasını bağışlamaya karar verdi" dedi.

'BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN'

Hayatını kaybeden küçük kızın annesi Yasemin Aydın ise başka çocukların ölmemesi için çocuklarının organlarını bağışladığını ifade ederek, "Benim çocuğum öldü, başka çocuklar ölmesin, başka anneler yanmasın diye organ bağışında bulunduk. Başka anneler üzülmesin diye bağışta bağışı yaptık. Sonuçta başkaları da kurtulacak. Nakil bekleyen insanlar kurtulacak. Nakil yapılacak hastaları görmek isterim. En azından birisini görmek isterim" dedi.

Bir apartmanda çalışan baba Murat Aydın'da başkalarına hayat vermek için kızlarının organlarını bağışladığını söyledi.

Bedriye Aydın'ın operasyonla alınan kalbi, Gaziantep Havalimanında hazır bekletilen ambulans uçakla İzmir'e gönderilirken diğer organların kara yoluyla hastalara ulaştırılacağı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedriye'nin Organları 4 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement