Bekir Bozdağ: Bilgi En Büyük Güç - Son Dakika
Güncel

Bekir Bozdağ: Bilgi En Büyük Güç

Bekir Bozdağ: Bilgi En Büyük Güç

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne yaptırılan 158 konutun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, dünyada en büyük gücün bilgi olduğunu söyledi.

28.09.2015 18:54

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne yaptırılan 158 konutun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, dünyada en büyük gücün bilgi olduğunu söyledi.Bekir Bozdağ, dünyanın dört bir yanında yer altı, yer üstü zenginlikleriyle maruf ülkeler olduğu halde oralarda huzurun, güvenliğin olmadığını, bu zenginlikten yeteri kadar istifade edilemediğini öne sürdü. Bozdağ, "Dünyalara yön veren ülkelere baktığınız zaman da onların yer altı, yer üstü zenginlikleriyle değil, en büyük güç olan bilgi ile bunu başardığını görüyoruz. Eğer bir ülke bilgiyi üretebiliyor, bu bilgiyi teknolojiye dönüştürebiliyor, bilgiyle güç sahibi olabiliyorsa, hem kendi insanın huzuruna, hem kendi insanın refahına, hem kendi insanın saadetine büyük katkı sağlıyor. Hem de dünyanın siyasetine, ekonomisine, bilimine her şeyine yön vermekte, güç ve kuvvetine sahip oluyor. Biz bilginin en büyük güç olduğunu bilen bir neslin torunlarıyız" dedi.

Türkiye ve AK Parti hükümetleri olarak bilgiye büyük önem verdiklerini hatırlatan Bozdağ, "Eğitime öğretime büyük katkı verdik. ve hükümetlerimiz döneminde en fazla bütçeyi eğitime ayırdık. Bir numaralı bütçe, eğitimin bütçesidir. Okullarımızın, öğretmenlerimizin imkanlarını artırılırken, öğrencilerimize sunulan imkanları artırırken, her türlü imkanları aşacak adımları attık. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de orta öğretimde reform sayılacak adımlar attık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bekir Bozdağ: Bilgi En Büyük Güç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement