Belçika, Filistin devletini tanıma kararında uzlaşamadı - Son Dakika
Güncel

Belçika, Filistin devletini tanıma kararında uzlaşamadı

Belçika, Filistin devletini tanıma kararında uzlaşamadı

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, hükümetin Filistin devletini tanıma kararı almakta uzlaşama sağlayamadığını ve 'tarihi fırsatı kaçırdıklarını' belirtti. Gennez, ülkenin Filistin devletini tanımak için çalışmalarını sürdürdüğünü ancak henüz tanıma kararının zamanlamasının ve bağlamının belirlenmediğini ifade etti. Belçika Başbakan Yardımcısı Petra de Sutter ise ülkenin Filistin devletini tanıması gerektiğini ve bu konunun bugün görüşüleceğini açıkladı.

22.05.2024 17:41

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, hükümetin Filistin devletini tanıma kararı almakta uzlaşama sağlayamadığını, "tarihi fırsatı kaçırdıklarını" belirtti.

Gennez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki bugün Belçika'nın Filistin devletini tanıması söz konusu değil. Belçika tanınmayı sağlamak için zamanlama ve bağlam üzerinde çalışmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kararın aciliyetinin çok büyük olduğunu vurgulayan Gennez, "Bugün tarihi bir fırsatı kaçırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra de Sutter, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, ülkesinin de İspanya, İrlanda ve Norveç gibi Filistin devletini tanıması gerektiğini, bugün bu konunun görüşüleceğini bildirmişti.

Kalkınma İşbirliği Bakanı Gennez, ülkesinin Filistin devletini tanımak üzerinde çalıştığını, ilk olarak Kasım 2023'te duyurmuştu.

Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ise konuya dair açıklamalarında, ülkedeki bölgesel hükümetler arasında bu uzlaşının mevcut olduğunu ancak "tanıma" duyurusunun "doğru zamanda" yapılacağını tekrarlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika, Filistin devletini tanıma kararında uzlaşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement