Çubuk Belediye Başkanı Özden, Mültecileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Çubuk Belediye Başkanı Özden, Mültecileri Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Özden, Mültecileri Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede yaşayan mültecileri evlerinde ziyaret etti.

03.02.2014 15:05  Güncelleme: 15:03

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ilçede yaşayan mültecileri evlerinde ziyaret etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Müftülüğü vaizlerinden Mustafa Özalp ve Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Karakuş ile birlikte ilçede yaşadığı tespit edilen Suriyeli mültecileri evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Özden, Suriye'de Esed rejiminin uyguladığı işkence ve işlenen savaş suçlarını bugüne kadar Başbakanın defalarca söylemesine rağmen inanmayan veya görmezlikten gelenlerin bulunduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) ulaştığı ve Suriye'de savaş suçlarını belgeleyen yeni fotoğrafların yayınlanmasının ardından işkence ve infazın tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildiğini kaydeden Başkan Özden, Birleşmiş Milletleri Suriye'de yaşananları görmeye ve bu konuda bir şeyler yapmaya davet etti.

Özden şunları söyledi:

"Suriye'de yaşanan zulmün izlerini ve yaşanan olumsuzlukları bu insanların yüzlerinde görmek mümkündür. Suriye meselesine Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey nasıl sahip çıktıysa tüm ülkeler de aynı şekilde sahip çıkmalıdır. Onların mutsuzluğu tüm dünyada yaşayan insanların ve Birleşmiş Milletler yöneticilerinin de mutsuzluğu olması gerekir. Suriye'deki din kardeşlerimize, komşularımıza, orada iç savaş mağduru olan kardeşlerimize yardım etmemiz gerekmektedir. Karınca kararınca belediyemizin de bu işte katkısı olacaktır. Komşuluk hukukunun neler getirdiğini, neler yapılması gerektiğini bilen insanlar olarak hemşerilerimiz de yardımseverlik, komşuluk hukukunun gereği olan yardımları elbette gerçekleştireceklerdir."

Evleri tek tek gezen heyet  Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını tespit ederek,  sorunlarını dinledi.

Daha sonra Suriyelilerle bir süre sohbet eden Başkan Özden,  Suriyeli küçük çocuklarla hatıra fotoğraf çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk Belediye Başkanı Özden, Mültecileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement