Benim Cici Silahım! Filmi - Son Dakika
Güncel

Benim Cici Silahım! Filmi

Benim Cici Silahım! Filmi

Benim Cici Silahım! filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Benim Cici Silahım! filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 20:12

“Benim Cici Silahım ” ödüllü cı Michael Moore’un yeni şaheseri. 11 Eylül olayları düşünülecek olursa, olağanüstü cesur bir çalışma olduğu söylenebilir. Ülkesinin başlıca toplumsal hiciv ve belgesel ustalarından biri olan Moore, bu düzen karşıtı yapımıyla, vatanseverliğin ön planda olduğu şu günlerde, Amerikan halkının sormaya cesaret edemediği bir soruyu gündeme getiriyor: “Acaba biz silah delisi bir toplum muyuz; yoksa sadece deli miyiz?”

Moore kendine has çekiciliği ve keskin bir zekanın ürünü olan üslubuyla Amerika’nın kalbine doğru zorlu bir yolculuğa koyuluyor. Bu yolculuğun amacı, ülkedeki mutluluk arayışının muazzam boyutlara varmış bir şiddetle neden böylesine iç içe olduğunu keşfetmek.

Moore’un cüretkar veuzunluğundaki belgeseli 46 yıldan sonra ilk kez Cannes film Festivali’nde yarışmaya layık görülen bir belgesel olması açısından da dikkat çekici. Mizah ile trajediyi çok özel bir şekilde harmanlayan bu film daha önce hiç görülmemiş ve hayret verici sahneleriyle izleyiciyi ciddi biçimde sarsacak özellikler taşıyor. Bunların arasında Columbine Lisesi’ndeki katliamın gerçekleştiği günün sabahında okul kafeteryasındaki güvenlik kameralarının çektiği görüntüler ve şu anda omurgalarındaki kurşunu üreten büyük şirketlere dava açmış Columbine öğrencilerin yanı sıra, Moore’un sorduğu sorulara şok edici yanıtlar aldığı Ulusal Silah Birliği’nin başı olan Charlton Heston’ın Beverly Hills’deki evinden görüntüler de var.

Moore’un Michigan’daki evini de ziyaret eden “Benim Cici Silahım ”de kişisel bir not da mevcut.Michigan’da yılın 4 mevsimi de av sezonu. Kamuflaj giysisi içindeki bir milis gurup üyesi bunu şöyle açıklıyor: “Silahlı olmak her Amerikalının sorumluluğu. Silahlı değilseniz, görevinizi ihmal etmişsinizdir”. Dar bir çerçeveden bakıldığında, Moore, banliyö savaşçıları/ev kadınlarının, yastıklarının altında 44 kalibrelik magnumlarla yatma klişesini yaşayan insanların ve “Bir Anarşistin Aşçılık Kitabı”ndan tarifleri deneyerek Napalm yapançocukların zihniyetini mercek altına alıyor.

Daha geniş bir çerçeveden bakıldığında ise, Moore en düzen karşıtı görüşünü sunuyor. Evdeki şiddetten başlayarak, son 50 yıldaki Amerikan askeri müdahalelerinin tarihçesini aktarıyor. Bu tarihçe içinde, Columbine katliamıyla aynı gün, yani 20 Nisan 1999’da ABD’nin gerçekleştirdiği en büyük Kosova bombardımanı da var.

Enron skandalının ülkeyi kasıp kavurduğu günlerde, Moore’un komik klipleri bu trajedinin ulusal medyada nasıl bir reyting savaşına dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Moore, ayrıca, Amerika’nın sarsılmaz ekonomi söyleminin içyüzünü açığa çıkartırken, sosyal yardım programının gerçekte Amerikan okullarındaki silahlı saldırılara nasıl katkıda bulunmuş olabileceğini gösteriyor.

“Benim Cici Silahım ” şiddetin gitgide arttığı şu günlerde izleyiciyi yakından ilgilendiren bir yapıt. Amerikalılar için, bu film tepeden tırnağa silahlanmış bir korku toplumuna yönelik son derece mizah dolu bir suçlama. Diğer izleyiciler için ise, anayasal haklarla korunan ‘Uzi’lerle savaşılması gereken çok büyük ve sürekli bir alt sınıf yaratmada Amerikan tarzını kullanmayı seçen her ülkenin başına gelecekleri mizahi bir dille anlatan bir yapım.

Yönetmen: Michael Moore

Senaryo: Michael Moore

Oyuncular: Dick Cheney, George W. Bush, Arthur A. Busch, Denise Ames, Michael Moore

Filmin Türü: Komedi, Belgesel,

Orijinal Adı: Bowling for Columbine

Yapım Yılı: 2002

Yapım Ülkesi: Kanada/ABD/Almanya

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 120 dk.

Resmi Sitesi: www.bowlingforcolumbine.com

Dağıtıcı Firma: Umut Sanat

Vizyon Tarihi: 07.02.2003

>Benim Cici Sil

Son Dakika Güncel Benim Cici Silahım! Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement