Amerika, Türkiye'nin IŞİD'le Mücadelesini Övdü - Son Dakika
Güncel

Amerika, Türkiye'nin IŞİD'le Mücadelesini Övdü

Türkiye'nin IŞİD'e karşı yeterince mücadele etmediği eleştirilerine yanıt ABD'den geldi.

22.07.2015 05:46  Güncelleme: 09:27

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, Türkiye'nin, terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında oluşturulan uluslararası koalisyonun önemli bir ortağı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin uluslararası koalisyona sunduğu birçok noktadaki somut çabalarından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

ELEŞTİRİLERE YANIT

Baskey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç'ta meydana gelen terör saldırısının ardından Türkiye'nin IŞİD'e karşı yeterince mücadele etmediği eleştirilerine, Türkiye'nin, IŞİD'le mücadelede "kritik bir ortak" olduğu karşılığını verdi.

"BİZ MEMNUNUZ"

Yaklaşık 2 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapmasıyla insani yardım çabalarına liderlik eden Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelesini de öven Baskey, şunları kaydetti:

"Türkiye, IŞİD'e karşı mücadelede kritik bir ortak. Türkiye'nin uluslararası koalisyona sunduğu birçok noktadaki somut çabalarından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, Suriyeli ılımlı muhaliflere yönelik eğit-donat programına ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Türkiye, yabancı savaşçıların akınını engellemek için de birçok önemli adımlar attı. Yabancı savaşçı akını sadece Türkiye'nin bir problemi değil ve bu noktada özellikle Avrupa'dakiler olmak üzere Türkiye ve diğer ortaklarımızla yakından çalışmayı sürdüreceğiz."

Amerika, Türkiye\'nin IŞİD\'le Mücadelesini Övdü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerika, Türkiye'nin IŞİD'le Mücadelesini Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ali cenab: dalga geçiyo heralde şaka. akp işit zaten 8 10 Yanıtla
  • Er: Neyi övmüş silah vermesinimi destek vermesinimi ? 8 5 Yanıtla
  • akıllıol: doğru söylemişler ama bu amerikalılara da hiç güvenilmez akşama başka açıklama yaparlar ... 9 2 Yanıtla
  • hakan: Türkiye işidi pkk ya karşı kullanmalıdır 7 4 Yanıtla
  • Sirnakli : Haha..Tabi Över..Onlarin en cok Arzusu, Türkiyenin Kaosa girmesi ! E buda Türkiyeyi kandirip, Suriyeye ic Savas sokup sonrada Türkiyenin Karisip savasa girmesi...CÜNKÜ Hic bir Ülkede gercek Islami istemiyorlar !!!! 6 1 Yanıtla
  • yakup: pkk kayla mücadele edemi yozki işit le nasıl edek 1 1 Yanıtla

Advertisement