Beypazarı'nda Bayram Bereketi - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda Bayram Bereketi

Beypazarı\'nda Bayram Bereketi

35 Bin Nüfuslu İlçeyi Bayramda 250 Bin Kişinin Ziyaret Etmesi Yüzde 70'i Kadınlardan Oluşan Esnafın Yüzünü Güldürdü

20.11.2010 16:14

35 BİN NÜFUSLU İLÇEYİ BAYRAMDA 250 BİN KİŞİNİN ZİYARET ETMESİ YÜZDE 70'İ KADINLARDAN OLUŞAN ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Tarihi dokusu, konakları ve yöresel yemekleriyle ünlü Ankara'nın turistik ilçesi Beypazarı, Kurban Bayramı'nda ziyaretçileriyle dolup taştı. Bayram ilçede festival havasında geçerken, 29 konaklama tesisi tamamen doldu.

Beypazarı'na gelen konuklar, Osmanlı mutfağına ait çeşitli lezzetleri ve ilçeye özgü 80 katlı baklavayı tatma imkanı buldu. İlçeye gelen ziyaretçiler hem alışveriş yaptı, hem de tarihi konakları ve çarşıları gezip bayramın tadını çıkararak gönüllerince eğlendi. Tatilciler, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığını ve güneşli havayı fırsat bilip ilçeye özgü ürünlerden bol bol alışveriş yapma imkanı da buldu.

YAŞAYAN MÜZE'YE İLGİ

Bayramların vazgeçilmez uğrak yerlerinden olan ve geçmişten bugüne iletişimi sağlayan Yaşayan Müze, bayram süresince konuklarını ağırlarken büyük ilgi gördü. Bayram süresince 35 bin nüfuslu Beypazarı'nı yerli-yabancı 250 bin kişi ziyaret ederken, yüzde 70'ini kadınlardan oluşan ilçe esnafının da yüzü güldü. İlçeye gelen turistler tarihi sokak ve tarihi çarşıları, tarihi Beypazarı evlerini gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. Ayrıca ilçeye gelenler Beypazarı Güveci, Beypazarı Yaprak Sarma Dolması, Beypazarı tatlı sucuğu, Beypazarı mumbarı, Havuç Lokumu, Beypazarı Kurusu, Beypazarı Baklavası, kapama gibi yöresel yemeklerinde tadına bakmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda Bayram Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement