Beyşehir'de Haşereyle Larva Dönemi Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de Haşereyle Larva Dönemi Mücadelesi

Beyşehir\'de Haşereyle Larva Dönemi Mücadelesi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, haşereyle mücadele larva döneminde yapılıyor.

07.02.2019 10:33

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, haşereyle mücadele larva döneminde yapılıyor.

Beyşehir Belediyesi Veteriner İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekibinin uçucu ve vektörlere karşı başlattığı çalışmalar ilçenin değişik noktalarında ve göl kıyılarında sürdürülüyor.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ilçede yaz döneminin en büyük sorunlarından birisi olan sinek ve haşereye karşı bahar ayları gelmeden önlem alınarak larva döneminde mücadeleye büyük önem verildiğine dikkat çekilerek, "Çalışmalar çerçevesinde sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için göl kıyılarındaki sazlık alanlar, su birikintileri, bataklıklar, kanallar, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde mücadele amacıyla biyolojik larvasit ilaçları atılıyor." denildi.

Açıklamada, şubat ayının ilk günlerinde başlatılan ilaçlama faaliyetlerinin belirli periyotlar halinde yürütülerek sonbahar dönemi sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de Haşereyle Larva Dönemi Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement