"Biber Gazı Alışkanlık Yaptı" - Son Dakika
Güncel

"Biber Gazı Alışkanlık Yaptı"

"Biber Gazı Alışkanlık Yaptı"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP'li vekilin biber gazlı eylemine yorum yaptı.

16.11.2012 19:58  Güncelleme: 20:12

Meclis'te biber gazlı eylem yapan CHP milletvekillerine İçişleri Bakanı'ndan teşekkür geldi. Bakan İdris Naim Şahin, 'Biber gazı bazıları için alışkanlık yaptı' derken, 'biber gazının caydırıcı etkisi olduğunu kanıtlayan' CHP'li vekillere teşekkür etti.

BAKAN ORDU'DAYDI

Ordu'da ziyaretlerine devam eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılış programına katıldı. Bakan Şahin buradaki ziyaretinin ardından akşam yemeği yemek üzere Ordu Üniversitesi Uygulama Restoranı'na gitti. Bakan Şahin burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BİBER GAZI BAZILARI İÇİN ALIŞKANLIK YAPTI"

Bakan Şahin TBMM'de dünkü komisyon toplantısında CHP'li milletvekillerinin biber gazı sıkmasıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi:

"Biber gazı bazıları için bir alışkanlık yaptı zannediyorum. İlgi çekici bir madde haline geldi. Beraberlerinde taşınan bir kişisel malzeme haline geldi. Öyle zannediyorum.

Bizim bakanlığımız bütçesinin görüşüldüğü dün akşam saatlerinde CHP'li bazı milletvekillerimiz biber gazı edinmişler ve onu herhalde merakları nedeniyle incelerken gazı sıkmışlar. Etraflarında kendileri olduğu için kendileri sıkıp kendileri etkilenmişler.

Biraz eğlenceli biraz dramatik bir şey olmuş. Ben de gazın kullanımı sonrasında komisyona gittim zaten davet saatim o saatti. Biraz etkilenmiş gördüm onları. Ama denediler.

Biber gazının sonuç itibariyle komisyon çalışmalarını engelleyecek bir etkisi olmadığını, anlık bir etkisi olduğunu caydırıcı bir etkisi olduğunu deneysel olarak CHP'li bir kısım arkadaşlarımız yaşamış oldular. Bize katkı verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum."

CHP'LİLERİN BİBER GAZLI EYLEMİ

CHP'liler, '29 Ekim yürüyüşünde biber gazı sıkılırsa, biz de İçişleri Bakanı'na biber gazı sıkarız' demişti. İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü komisyona gaz maskesiyle gelen CHP'liler bu sözlerinin ardında durarak, AK Partili'lere biber gazı sıkmıştı.

CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Aslanoğlu komisyona biber gazı görünümlü deodorant ile gelmişti. Komisyonda arka sıralarda oturan CHP'lilerin elindeki gerçek biber gazları da komisyon öncesinde sıkılınca ortalık karışmıştı.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Biber Gazı Alışkanlık Yaptı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement