Biber Gazından Öldüğü İddia Edilen Çayan Birben'in Davasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Biber Gazından Öldüğü İddia Edilen Çayan Birben'in Davasına Başlandı

Biber Gazından Öldüğü İddia Edilen Çayan Birben\'in Davasına Başlandı

Yalova'da 2012 yılında polisin sıktığı biber gazı ile hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben'in ölümüyle ilgili sanıkların yargılanmasına başlandı.

20.05.2014 14:28

Yalova'da 2012 yılında polisin sıktığı biber gazı ile hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben'in ölümüyle ilgili sanıkların yargılanmasına başlandı.

2012 yılında Abdullah Baştürk Parkı'nda çıkan kavgada sıkılan biber gazının ardından fenalaşarak hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben'le ilgili ilk dava, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeye başlandı. Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama gerekçesiyle açılan davaya; Çayan Birben'in babası Ahmet Birben, annesi Gücen Birben, ablası Özge Birben Yazıcı, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile sanık avukatları Sabri Kuşkonmaz ve Halis Yıldırım ile Birben'in akrabaları katıldı. Davada sanık polisler İ.B., T.C., E.K. ve S.A.Y. de hazır bulundu. Mahkeme, sanık polislere tek tek söz vererek savcılıkta verdikleri ifadeye eklemek istedikleri bir şey olup olmadığını sordu. Her 4 polis de, kavga esnasında Çayan Birben'i olay yerinde görmediklerini, kendilerine, "Ben astım hastasıyım, biber gazı sıkmayın" diyen kimse olmadığını söyledi. Sanık polislerden İ.B. söz alarak, "Bizler olaya canımızı ortaya koyarak müdahale ettik. Bugün burada birisini öldürdüğümüz ithamı ile karşı karşıya kalmak bizi yaralıyor. Bu çok acıdır. Bedenen ve ruhen bu olayın mağduru biziz. Biz insan hayatını korumak için biber gazı sıktık" dedi.

Bunun üzerine söz alan davacı vekili avukat Sabri Kuşkonmaz ise, "Mağduriyet edebiyatı yapıyor ama burada evladını kaybeden bir aile var. Ayrıca bu memura devlet, maaşını toplum için gerektiğinde canını tehlikeye atsın diye ödüyor, bunu da unutmasın" diye konuştu.

Duruşmada sanık polisler ve davacı vekilleri dinlendi. Davacıların avukatları, delillerin karartılacağı endişesi taşıdıklarını belirterek kamu tanıklarının korunması için sanıkların tutuklu olarak yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise davacı tarafın bu talebini reddederek davayı 23 Eylül 2014 tarihine erteledi.

Bu arada davacı yakınları adliyeyi sloganlarla terk etti. Adliye çıkışında ilk açıklama ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'tan geldi. "Çayan'ı bundan 2 yıl önce kaybettik. Daha doğrusu biber gazı ile katledildi. Bu ölümlerin sorumlularının yargılanması lazım ki bir daha insanlarımız hayatlarını kaybetmesin. Birben'in davası bu yüzden önemlidir. Biber gazı yasaklanmalıdır" dedi.

Davacıların diğer avukatı Halis Yıldırım ise biber gazının kimyasal silah olduğunu söyledi.

Adliye önünde polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Çevik kuvvet ekipleri adliye çıkışında hazır bekletilirken, grup olaysız şekilde dağıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Biber Gazından Öldüğü İddia Edilen Çayan Birben'in Davasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement