Bingöl'de PKK Cephaneliği Ortaya Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de PKK Cephaneliği Ortaya Çıkarıldı

Bingöl\'de PKK Cephaneliği Ortaya Çıkarıldı

Bingöl'de PKK cephaneliği ortaya çıkarıldıBİNGÖL'de yürütülen operasyonlarda PKK'ya ait 2 sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

03.05.2016 16:27

Bingöl'de PKK cephaneliği ortaya çıkarıldı

BİNGÖL'de yürütülen operasyonlarda PKK'ya ait 2 sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında, örgüt üyelerinin Kandil ile günlük görüşmek için uzun menzilli 1 adet büyük telsiz ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından merkez Ortaçanak Köyü bölgesinde icra edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam-5 Operasyonu ile ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, içerisinde PKK'ya ait yüklü miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu 2 sığınağın ele geçirildiği belirtilerek, "Bölücü terör örgütü mensuplarının barınma alanlarının tespitine yönelik olarak yürütülen çalışmalar neticesinde, 02 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl İli merkez İlçe Ortaçanak Köyü Bölgesi'nde icra edilen Şehit J.Uzm.Çvş. Musa Saydam-5 Operasyonu esnasında 2 adet depo içerisinde; 4 Adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği,1 Adet PKMS (BİXİ) Makinalı Tüfek,1 adet uzun namlulu çatal ayaklı Kaleşnikof (LMGK) silahı, 1 adet RPG-7 roketatar, 46 adet RPG-7 sevk fişeği, 30 adet anti tank RPG-7 mühimmatı, 14 adet anti personel RPG-7 mühimmatı, 2 adet el bombası, 1 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet tek kırma av tüfeği, Kandil ile günlük görüşmek için uzun menzilli 1 adet büyük telsiz, 2 adet mesafe ölçebilen dürbün (keskin nişancı teçhizatı), 2 adet rüzgar ölçer (keskin nişancı teçhizatı), 1 adet küçük el telsizi, 1 adet batarya (1400 amper), 1 adet örgüt kıyafeti (kullanılmamış), 1 adet uyku tulumu, 15 Adet kütüklük,10 Adet palaska ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de PKK Cephaneliği Ortaya Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement