Bingöl Hdp'li Özsoy ABD Ile Askeri Ilişkiler, Siyasi Boyuta Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Bingöl Hdp'li Özsoy ABD Ile Askeri Ilişkiler, Siyasi Boyuta Geçiyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Amerika Birleşik Devletler'in Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki ilişkilerinin devam edeceğini belirterek, "Şu ana kadar yoğunlukla askeri boyutta olan ilişkiler, artık diplomatik ve siyasi...

18.05.2017 16:51

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Amerika Birleşik Devletler'in Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki ilişkilerinin devam edeceğini belirterek, "Şu ana kadar yoğunlukla askeri boyutta olan ilişkiler, artık diplomatik ve siyasi boyuta geçmeye başladı" dedi.

Partisinin Bingöl il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyareti. Amerika'da tutuklu olan Rıza Zarrab ve ABD-Rojava ilişkileriyle ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Amerika'nın Rojava ile ilişkilerinin artarak devam edeceğini ve askeri boyutta olan ilişklerin siyasi ve demokratik boyuta geçeceğini belirten Özsoy, "Erdoğan, Trump ile 23 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi ve bunun için lobilere milyonlarca dolar rüşvet verdiler bu randevuyu koparabilmek için. Orada randevular nasıl alınır, biliyoruz. Trump, Erdoğan'dan önce birçok dünya lideri ile görüştü. Erdoğan'ı sona bıraktı. Trump, yakın bir zamanda ziyaretlerini Suudi Arabistan ve İsrail'e yapacak. Bölgeye geldiği zaman Türkiye'ye gelmeyecek. Erdoğan, 'YPG'ye silah yardımı yapmayacaksınız, Kürtlere yapmayacaksınız' diye çıtayı yükseltti. Fakat bu elinde patladı. Bu konuda sonuç alamadı. Amerika'nın önümüzdeki dönemde Rojava ile ilişkileri artarak devam edecek. Şu ana kadar yoğunlukla askeri boyutta olan ilişkiler artık yavaş yavaş diplomatik ve siyasi boyuta geçmeye başladı. Kürtler ne kadar başarılı olursa, Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte, Suriye siyasetinde yeni bir sayfa açılacak. Muhtemelen Kürtler'in Cenevre masasındaki vizesi, Rakka'nın düşüşü ile birlikte alınacak" dedi.

"ZARRAB KONUŞURSA, TÜRKİYE ULUSLARARASI ARENADA ÇÖKER"

Amerika'da tutuklu olarak yargılanan Rıza Zarrab hakkında da konuşan Özsoy, "Erdoğan, Rıza Zarrab meselesini bir yandan çözmeye çalışıyor. 'Acaba Rıza Zarrab'ı alabilir miyiz Onlardan? Buraya getirebilir miyiz?' diye. Çünkü Rıza Zarrab meselesini derinleştirecek, öyle görünüyor. Derinleştikçe de Rıza Zarrab'ın Erdoğan'ın ailesi ve kendisi ile bütün bağları ortaya çıkacak. Zaten çıkmış durumda. Rıza Zarrab meselesini de Amerika, Erdoğan için şantaj ve tehdit unsuru olarak kullanıyor. Basına yansıdığı kadarıyla, savcının hazırladığı bilgiler çerçevesinde söylüyorum bunu. Hem Bilal Erdoğan, hem Recep Tayyip Erdoğan ve etrafındaki birçok kişinin bu Rıza Zarrab ile meselesi ile ilişkili olduğu detaylandı. Rıza Zarrab ne konuşmuş, nereye kadar konuşur? Bilmiyoruz ama konuşursa uluslararası arenada Türkiye Cumhuriyeti Devleti çöker. Bu kadar da önemli bir mesele bu. Fethullah Gülen'in iadesi konusunda da bir adım olacağını tahmin etmiyoruz" diye konuştu.

Bingöl Hdp\'li Özsoy ABD Ile Askeri Ilişkiler, Siyasi Boyuta Geçiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Hdp'li Özsoy ABD Ile Askeri Ilişkiler, Siyasi Boyuta Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement