Bir Gün de Olsa Asker Oldular - Son Dakika
Güncel

Bir Gün de Olsa Asker Oldular

Bir Gün de Olsa Asker Oldular

Aksaray’da bedensel ve zihinsel engelli 20 gence temsili askerlik yaptırıldı.

12.05.2014 13:55

Aksaray'da bedensel ve zihinsel engelli 20 gence temsili askerlik yaptırıldı. Bayrak ve tüfek üzerinde yemin eden engelli askerler, tören geçişinin ardından terhis belgelerini aldı.

Temsili askerlik uygulaması Aksaray İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirildi. Programa, Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, oda başkanları, daire müdürleri ve engelli askerlerin yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, askerliğin tüm Türkler için bir onur meselesi olduğunu belirterek, "Anayasa'nın 72'inci maddesinde vatan hizmeti her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Ulusu için bir onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen gençlerimiz heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadır" dedi.

"BİZİM, HERKESİN İÇİNDE OLMAK İÇİN CAN ATTIĞI BİR ORDUMUZ VAR"

Engelli askerler adına konuşan Nihat İnan ise, hayata başladıklarından beri hep bir eksiklik içinde olduklarını belirterek, "Ben bu dünyaya geldiğimde ve hayat devam ederken hep bir eksiklik ve yalnızlık içindeydim. Ben bütün eksiklerim ve farklılıklarımıza rağmen ayakta kalmaya ve topluma faydalı olmaya çalışacağım. Bizlerin de bu toplumun birer üyesi olduğumuz bilinmeli. Bizler bu eksikliğimizin acısını her zaman hissettik. Bizim her zaman varlığımız milletle övündüğümüz, güven duyduğumuz ve içinde olmak için herkes gibi can attığımız bir ordumuz var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Bayrağı serilmiş ve üzerinde piyade tüfeklerinin bulunduğu masaya gelen engelli askerler, bayrağa ve silaha ellerini koyarak yemin etti. Ardından tören geçişi yapan engelli askerlere daha sonra protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri ve ödülleri verildi. Programın sonunda aileleri ile buluşan engelli askerler, silah ve bayrak ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Gün de Olsa Asker Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement