Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı, tıbbi aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı, tıbbi aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı, tıbbi aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV), Bitlis arıcılık mevkisinde bulunan bal dolum tesisin bahçesinde, tıbbı aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor. BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran, Bitlis'te bahçecilik ve çiçek yetiştiriciliği geleneğini canlandırmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını belirtti. Üniversitedeki öğretim üyeleri, BETAV kursiyerleri ve çalışanlarıyla birlikte tıbbi aromatik bitkilerin ekimini gerçekleştirerek diğer kurumlara örnek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

14.10.2023 15:31

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV), Bitlis arıcılık mevkisinde bulunan bal dolum tesisin bahçesinde, tıbbı aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor.

BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran, kentte bir ilki gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bitlis'in tarımsal faaliyetler açısından önemli bir il olduğunu ifade eden Dalkıran, "Geçmişten esinlendiğim, Bitlis'teki bahçecilikten, çiçek yetiştiriciliğinden gelen geleneği maalesef apartmanlara geçtikten sonra kaybettik. Bahçeli evlerimiz kaybolduktan sonra bu gelenek kayboldu. O geleneği mevcut bir alanımızda başlatmak istedim." dedi.

Üniversitedeki öğretim üyeleri, BETAV kursiyerleri ve çalışanlarıyla alanda tıbbi aromatik bitkilerin ekimini yaptıklarını anlatan Dalkıran, bu projede başarılı olarak diğer kurumlara örnek olmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı, tıbbi aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement