Böbrekleri İflas Eden Kardeşinin Umudu Oldu - Son Dakika
Güncel

Böbrekleri İflas Eden Kardeşinin Umudu Oldu

Böbrekleri İflas Eden Kardeşinin Umudu Oldu

Bolu'da, 22 yaşındaki Ezgi Türker, karaciğeri iflas eden 19 yaşındaki kardeşi Yahya Türker'e karaciğerinin yüzde 70'ini verdi.

16.04.2012 15:16

Bolu'da, 22 yaşındaki Ezgi Türker, karaciğeri iflas eden 19 yaşındaki kardeşi Yahya Türker'e karaciğerinin yüzde 70'ini verdi. Ezgi Türker, Allah'ın izniyle kardeşimi kurtardıkö dedi

Doğuştan karaciğer yetmezliği hastalığı bulunan Yahya Türker, geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yahya Türker'in karaciğerinin iflas ettiği, uygun karaciğer bulunarak ameliyat olması gerektiği belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda uygun karaciğer bulunamayınca Yahya Türker'in rahatsızlığı ilerledi. Yahya Türker'in babası Necdet Türker, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesine başvurarak yardım istedi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Yahya Türker'in tedavisinin yapılması için kampanya başlattı. Yahya Türker'e karaciğer nakli yapılması için 5 hasta bulunurken, yapılan tetkiklerde karaciğerin Yahya Türker'e uyumlu olmadığı tespit edildi. Yahya Türker Köroğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, 22 yaşındaki ablası Ezgi Türker kardeşine karaciğerini vermek istediğini söyledi. Ezgi Türker'in karaciğerinin Yahya Türker'e uygun olduğu tespit edilince, geçtiğimiz ay İstanbul'daki bir hastanede karaciğer nakli yapıldı.

Ezgi Türker'in karaciğerinin yüzde 70'i nakledilen Yahya Türker, sağlığına kavuştu.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka, bugün Yahya Türker'in Karamanlı Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Yan yana yatan abla ve kardeşin yanına oturan Vali İbrahim Özçimen, Yüzleriniz gülüyor ya en çok ona sevindim. Ailenizin de yüzü gülüyorö diyerek Yahya Türker'in başını okşadı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Çok sevindik. Yüzünüzdeki gülümsemeler inşallah hayat boyu eksik olmazö dedi.

Kardeşinin 7 ay önce rahatsızlandığını söyleyen Ezgi Türker, Doğuştan gelen bir hastalığı olduğu söylendi. Ankara'da 4 ay kemoterapi gördü. Orada yapılan tetkikler sonucunda doktorlar yapılacak bir şey olmadığını, ameliyat olması gerektiğini ve riskli olduğunu söylediler. Verici bulduk ama kardeşime uygun olmadı. En son ben karaciğerimi verdim. Allah'ın izniyle kardeşimi kurtardıkö dedi.

Necdet Türker ise, Hiçbir çarem kalmamıştı. Bende Valilikten ve Belediyeden yardım istedim. Bizlere yol gösterip her konuda yardımcı oldular. Dertlerimize çare aradılar. Çocuklarımın sağlık durumu şu anda çok iyi. Herkese teşekkür ediyorumö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Böbrekleri İflas Eden Kardeşinin Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement