Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, "Çağ, teknolojinin gelişimine ayak uydurmayanları, gözünün yaşına bakmadan dışarıya fırlatıyor." dedi.
TBD tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen "19. Kamu-BİB" toplantısına, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD Ankara Şube Başkanı Nurcan Sunay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey'in de olduğu çok sayıda kişi katıldı.
TBD Genel Başkanı Aktepe, toplantıda yaptığı konuşmada, bilişimin ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Bilişimin kaldıraç etkisinden faydalanarak, tüm sektörlerde kalkınmayı hedef alan dijital sayısal dönüş olmasını istediklerini ifade eden Aktepe, "Teknolojiye ayak uyduramazsak geri kalmış oluruz. Yıllarımız bu gerçeği anlatmak için çabalamakla geçti." dedi.
Yeni bilişimcilerin beklemek istemediğini belirten Aktepe, "Bugünün bilişimcileri değil 10 yıl beklemek, 10 saat bile beklemek istemiyorlar. Mesleklerinin doğası gereği sabretmeyi öğrenmiş olsalarda, artık durmak olanaksız. Çağ, teknolojinin gelişimine ayak uydurmayanları gözünün yaşına bakmadan dışarıya fırlatıyor. Bizler ülkenin gündemini oluşturamazsak da yanlış uygulamalara dikkat çekmek, karar vericilere iletmek üzere çözüm önerileri oluşturmak ve eylem planları hazırlamak ve fardındalık oluşturma çabasını sürdürmekteyiz." diye konuştu.
Aktepe ayrıca, hükümetin eylem planında var olan "Dijital Türkiye" hedefi için kamunun, özel sektörün ve akademik dünyanın birlikte hareket etmesini önemsediklerine de dikkati çekti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey de üniversiteler ve belediyeler hariç, kamu kurumlarının tamamına yakını elektronik belge yönetimi sistemine geçtiğini söyledi.
Belediye ve üniversitelerin de 2018 yılı sonuna kadar bu sisteme geçeceğine işaret eden Zerey, şunları kaydetti:
"Kamu kurumları arasında belge alışverişinin elektronik ortamda kayıtlı elektronik posta üzerinden yapılması da başladı. Yakın bir zamanda kağıdı karşı taraf kabul etmeyecek. İş ve işlemlerin sadeleştirilmesinden sonra ve elektronik belge yönetimi sistemine geçişler bitti. Bütün işlemlerin e-devlete aktarılması ve e-devlet üzerinden vatandaşa bu hizmetin sağlanması çalışmamız var."
"Dijital Devlet" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, "e–devlet", "Kamu Net", "Kamuda Büyük Veri", "Kamuda Bulut Bilişim", "Kamuda Siber Güvenlik", "e–Sağlık", "Bilişim ve Yazılım Sanayi", "e– Türkiye", "Dijital Dönüşüm" gibi uygulamalar hakkında kamu, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine bilgiler verildi.
Toplantı 29 Ekim Pazar günü sona erecek.
Son Dakika › Güncel › Bodrum'da 'Kamu-Bib' Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?