Boğazlıyan'da Su Abone Bağlantıları Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Boğazlıyan'da Su Abone Bağlantıları Başlatıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde devam eden içme suyu şebeke ve ishale inşaatı kapsamında içme suyu abone bağlantıları resmen başladı.

15.06.2016 13:05

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde devam eden içme suyu şebeke ve ishale inşaatı kapsamında içme suyu abone bağlantıları resmen başladı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı devam eden ve ilçenin uzun süreli su sorununu çözecek belediyenin İller Bankası ile beraber yürüttüğü Boğazlıyan İçme Suyu projesi çalışmalarında kapsamında abone bağlantılarının başladığını söyledi.

İlçede yaklaşık 7 bin abone bağlantısının yenileneceğini getiren Erdal, "Bu sayede ilçedeki kaçak su kullanımının engellenmesinin yanı sıra en son teknoloji ile üretilen yüksek yoğunluklu polietilen borular sayesinde ilçe halkımızın tamamının hijyenik ve temiz suya ulaşması sağlanmış olacaktır. Eski içme suyu bağlantı donatılarından kaynaklanan hidrolik yük kayıplarının 'şebekedeki ani basınç değişimleri' önüne geçilerek çamaşır ve bulaşık makinelerindeki ani arızalar engellenecek ve dolayısı ile halkımızın maddi kayıpla karşılaşmasının önüne geçilecektir." dedi.

İçme suyu projesi içerisinde en son yenilikleri de barındırmakta olduğuna vurgulayan Erdal, "Ülkemizin bilişim çağında hızla ilerlediği şu günlerde projeye eklenen SCADA Sistemi sayesinde Şebeke Hattında yer alan tüm depolar, pompalar, vanalar elektronik ortamdan gözlemlenebilecek ve hatlardaki en ufak arıza sistem üzerinde belirlenerek ilçenin içme suyu kesilmeden onarımı tamamlanacaktır ve bu sayede halkımıza en temiz içme suyunu kesintisiz verebileceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boğazlıyan'da Su Abone Bağlantıları Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement