Bölge Erkeği Kendine Bakıyor - Son Dakika
Güncel

Bölge Erkeği Kendine Bakıyor

Bölge Erkeği Kendine Bakıyor

Diyarbakır'da güzellik ve bakım salonlarına akın eden erkekler, manikür, pedikür, ağda ve cilt bakımı hizmeti alıyor.

07.11.2013 15:41

Diyarbakır'da faaliyet gösteren kuaförler, bölge illerindeki erkeklerin batıdaki erkeklerden daha çok kişisel bakımlarına özen gösterdiğini söyledi.

Diyarbakır'da daha önceleri sadece kadınlara hizmet veren güzellik merkezleri, bu günlerde erkeklerin akınına uğruyor. Bir zamanlar adı kadınların güzellik merkezlerine gitmesine sıcak bakmayanlar olarak görülen Doğu ve Güneydoğu Anadolu erkekleri, gittikleri kuaför salonlarında manikür, pedikür, ağda ve cilt bakımı hizmeti alıyor. Bölge erkeklerinin bakımlarına özen gösterdiğini belirten kentteki kuaförler, batıya nazaran bölge erkeklerinin temizliğe daha önem verdiğini söylüyor.

'GÜZELLİKLERİMİZLE ANILMALIYIZ'

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi'nde Kuaför Salonu bulunan Eyüp Ağaçtutan, bölge erkeklerinin kişisel bakımlarına çok büyük bir önem verdiğini vurguladı.

Özellikle Diyarbakır'da yaygın olan temizlik kültürü erkeklerde daha fazla olduğunu dile getiren Ağaçtutuan, "Müşterilerimiz traş olmaya geldiğinde yapmış olduğumuz bakım işlemlerine çok özen gösteriyor. Anlayacağınız bölgedeki erkekler kendilerini çok seviyor. Ben uzun yıllar batı da çalıştım. Her ne kadar batıdaki erkekler metroseksüel yani daha bakımlı olarak lanse edilseler de Doğu ve Güneydoğu Anadolu erkekleri, batılı erkeklerden daha fazla kendine bakıyor. Yıllarca bölge erkekleri kaba saba olarak hep televizyonlarda tanıtıldı. Ama inanın Güneydoğulu erkekler batılı erkeklerden daha anlayışlı ve daha iyiler. Onun için bizlerde elimizden geleni yaparak, bundan sonra bölge erkeklerinin güzellikleri ile anılmasını sağlamalıyız. Bu bizim hepimiz görevi" dedi.

KUAFÖRÜN TERAPİ ÖZELLİĞİ

Tarihi Sur İlçesi'nde bulunan Diyar Berber Salonu işletmecisi Abdullah Karsu ise, kadınların kuaför konusunda isminin çıktığını ancak kendisine göre erkeklerin kadınlardan daha çok kuaförlerde zaman geçirdiğini söyledi. Kuaföre gitmenin farklı bir terapi özelliğinin de olduğunu belirten Karsu, "Aslında kuaförler hem erkeklerin hem de kadınların sıkıntılarından kurtulmak için gittikleri yer. Çünkü kuaföre giden erkek veya kadın orada muhabbet eder derdini anlatır. İçini döker. Çünkü karşısında onu sürekli can kulağı ile dinleyen birisi vardır. Onun için derler ya 'berberlerin kulağı delik olur' aynen öyle çünkü kimsenin bilmediğini duymadığını ilk berberler duyar ve işitir. Bunun özü de az evvel değdiğim gibi kuaföre giden herkesin bir derdi vardır mutlaka ve bu dert ilk olarak kuaförle paylaşılır" diye konuştu.

Öte yandan bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'deki erkekler, haftanın 18,8 saatini kendi kişisel bakımlarına ayırıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bölge Erkeği Kendine Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement