Bombalı Saldırıda Ölen Leyla Çiçek, Mersin'de Toprağa Verildi (2) - Son Dakika
Güncel

Bombalı Saldırıda Ölen Leyla Çiçek, Mersin'de Toprağa Verildi (2)

Bombalı Saldırıda Ölen Leyla Çiçek, Mersin\'de Toprağa Verildi (2)

Tarsus'ta İKİNCİ CENAZE Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Metin Peşmen'in cenazesi de Mersin'in Tarsus İlçesi'nde toprağa verildi.

12.10.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus'ta İKİNCİ CENAZE

Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Metin Peşmen'in cenazesi de Mersin'in Tarsus İlçesi'nde toprağa verildi.

Patlamada hayatını kaybeden Peşmen'in cenazesi dün gece, Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Tarsus Cem ve Kültür Evi Morgu'na getirildi. Sabah saatlerinde Cemevi bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Peşmen'in yakınlarının yanısıra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz de katıldı.

Alevi Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz'un okuttuğu Türkçe dualar ile başlayan törenin ardından cenaze, komşularından helallik alınması için evine götürüldü. Tekrar Cemevi'ne götürülen Peşmen'in tabutu, yaklak 500 metre uzaklıktaki Şehir Mezarlığı'na omuzlarda taşındı. Yaklaşık 3 bin kişilik kortejin önünde yürüyen milletvekilleri Atıcı ile Öz, 'Barış yolunda Pir Sultanlar ölmez, binler yetişir' yazılı pankartı taşıdı. Cenazeye katılanlar yol boyunca 'Saray savaş halklar barış istiyor' sloganları atarken, Peşmen'in adı anılarak Şehir Mezarlığına kadar alkışlandı.

Çevresi tarafından saygı ile anılan ve cenazesinde yüzlerce kişinin gözyaşı döktüğü Peşmen, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bombalı Saldırıda Ölen Leyla Çiçek, Mersin'de Toprağa Verildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement