Boris Johnson, Liz Truss'un istifası sonrasında tatilini yarıda kesip Londra'ya döndü - Son Dakika
Güncel

Boris Johnson, Liz Truss'un istifası sonrasında tatilini yarıda kesip Londra'ya döndü

Boris Johnson, Liz Truss\'un istifası sonrasında tatilini yarıda kesip Londra\'ya döndü

İngiltere Başbakanı Liz Truss'un istifa etmesinin ardından, üç ay önce istifa ederek görevi Truss'a devreden Boris Johnson, tatilini yarıda keserek İngiltere'ye döndü.

22.10.2022 20:36  Güncelleme: 20:43

İngiltere Başbakanı Liz Truss'un istifa etmesinin ardından, üç ay önce istifa ederek görevi Truss'a devreden Boris Johnson, tatilini yarıda keserek İngiltere'ye döndü.İngiltere'nin, hakkında çıkan skandallar nedeniyle üç ay önce istifa etmek zorunda kalan eski başbakanı Boris Johnson, halefi Liz Truss'un istifa etmesisonrasında Karayipler'deki tatilini yarıda keserek İngiltere'ye döndü.

Johnson'un Temmuz'da istifa etmesi sonrasında Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilen ve İngiltere Başbakanı olan Liz Truss'un, 45 gün görevde kalmasının ardından Perşembe günü istifa ettiğini açıklamasından bir gün sonra Johnson, Dominik Cumhuriyeti'ndeki tatilini yarıda keserek Cumartesi sabahı Londra'nın Gatwick Havalimanına indi. Sky News'in haberine göre Boris Johnson uçaktaki bazı yolcular tarafından yuhalandı.

Resmi olarak eski görevine talip olduğunu henüz açıklamamış olsa da partisindeki bazı milletvekilleri 58 yaşındaki Johnson'un dönmesi gerektiğini ifade etmişti. Ticaret Bakanı James Duddridge de Cuma günü yaptığı açıklamada, Johnson'un kendisine "görev için hazır olduğunu söylediğini" belirtti.

47 yaşındaki Truss'un istifası sonrasında Muhafazakar Parti'nin liderliği için aday olanların, 24 Ekim Pazartesi öğleden sonraya kadar 100 Muhafazakar milletvekilinin onayını alarak aday başvurularını resmi olarak yapmaları gerekiyor.

Mordaunt ve Sunak da potansiyel adaylar

Eski Savunma Bakanı Penny Mordaunt, Muhafazakar Parti'nin yeni lideri olmak istediğini açıklayan ilk isim oldu. Johnson döneminde maliye bakanlığı yapan Rishi Sunak'ın da aday olabileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmayan Sunak, Liz Truss'un seçildiği liderlik yarışında da aday olmuştu.

Liz Truss, Perşembe günü yaptığı istifa açıklamasında düşük vergilere ve büyümeye odaklı bir vizyon belirlediklerini ancak gelinen noktada bunu gerçekleştirmenin mümkün olmadığına işaret etmişti. 5 Eylül'de Muhafazakar Parti Genel Başkanı seçilen, 6 Eylül'de Kraliçe II. Elizabeth tarafından başbakan olarak atanan Liz Truss, 20 Ekim tarihinde istifasını açıklamasıyla İngiltere tarihinde görev süresi en kısa başbakan oldu.

İngiltere'deki siyasi belirsizlik, yükselen gıda, enerji ve yaşam giderleri nedeniyle, ekonomik büyümenin düşük olduğu bir dönemde gerçekleşti. Ekonomistler ülkenin resesyon tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Yeni gelen Muhafazakar Parti lideri ve başbakanı zorlu bir ekonomi programı bekliyor.

rtr,AFP,AP/ DÇÜ,ET

Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Güncel Boris Johnson, Liz Truss'un istifası sonrasında tatilini yarıda kesip Londra'ya döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement