"Boşanmalar Günümüzün En Büyük Sorunu" - Son Dakika
Güncel

"Boşanmalar Günümüzün En Büyük Sorunu"

"Boşanmalar Günümüzün En Büyük Sorunu"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, boşanmalarla ilgili açıklama yaptı.

14.12.2012 14:18  Güncelleme: 14:28

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, boşanmaların günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade ederek "Türk toplumunun yapısı gereği boşanmalar az olması gerekirken, son zamanlarda artı. Bizde bunun için evlenmeye karar veren çiftlere evlilikte neler yapılması gerektiğini anlatacağız" dedi.

Ailelere yönelik yaptıkları çalışmalar ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müdür Bulut, Türkiye'de açılan 14 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nden birinin Mersin'de olduğunu belirterek, "Bu merkezimiz artık çocuğa, kadına, yaşlıya uygulanabilecek şiddete anında müdahale edecektir. Bu merkezlerden birinin kentimize açılması büyük bir başarıdır. Bu merkezle birlikte her alanda bizde varız diyoruz ve her alanda da olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Aileler ile ilgili çalışmaları Toplum Merkezleri'nde yürüttüklerinin altını çizen Bulut, "Biz bu merkezlerimizde ailelere haklarını anlatıyoruz. İnsanlar gerçekten haklarını bilmiyor. Bir nüfusa gittiğinde kime ne diyeceğini bilmeyen vatandaşımız var. Bu merkezlerimizde bayanlara, şiddete yönelik haklarını anlatıyoruz. Şiddet gördüğünde nereye gitmesi gerektiğini söylüyoruz. 'Aile birlikteliği', 'bir ailede olması gerekenler', 'bir ailenin çatısını yıkmaması için neler yapması gerekir' konularında seminerler veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"GENÇLER EVLİLİĞE HAZIR OLMADAN EVLENİYORLAR'

Ayrıca evliliğe karar veren çiftleri bu Toplum Merkezlerine alarak, evlilikte yapmaları gereken konuları anlatacaklarını da vurgulayan Bulut, "Önce Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzden gelecek eğitimciler, bizim eğitmenlerimizi 'evlilikte yapılması gereken konular' hakkında eğitecekler. Eğitimlerin ardından biz evliliğe karar vermiş çiftleri Toplum Merkezlerimize çağıracağız. Burada çiftlere yönelik eğitimler vereceğiz. Çünkü evlilik çok kutsal bir şeydir. Maalesef gençlerimiz hemen evleniyorlar ama evlendikten sonra çok kısa süre sonra boşanıyorlar. Çünkü evliliğe hazır olmadan evleniyorlar" şeklinde konuştu.

Boşanmaların Türk toplumu için son zamanlarda sıkıntılı bir hale geldiğini kaydeden Bulut, "Bizde boşanma zor olması gerekirken boşanma şu anda hızla artıyor. Yaptığımız görüşmelerde boşanmanın sebepleri de ufak sebepler. Bunlara karşıda çalışmalarımız olacak. Aileleri birinci derece evlilikle alakalı, ikinci derece ailedeki sıkıntılar ile alakalı bilgilendireceğiz. Bazı ailelerimizde ufak sıkıntılar büyük şeylere mani oluyor. Biz bu ufak sorunlara zamanında müdahale edersek boşanmaların ve ortaya çıkabilecek üzücü olayların düşeceğine inanıyorum. Ayrıca bizim Aile Danışma Merkezlerimiz var. Orada da psikolojik yönden sıkıntılı olan ailelere eğitimler veriyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Boşanmalar Günümüzün En Büyük Sorunu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement