Bosna Hersek, Bağımsızlığının 22. Yılını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek, Bağımsızlığının 22. Yılını Kutluyor

Bosna Hersek, Bağımsızlığının 22. Yılını Kutluyor

Bosna Hersek'i Avrupa ülkelerine bağlayacak tünelin 2'inci kısmının tamamlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

01.03.2014 15:23

Bağımsızlığının 22. yılını kutlayan Bosna Hersek'te, ülkeyi Avrupa'ya bağlayacak 5C koridoru otoyolunda bulunan "1 Mart" tünelinin 2'inci kısmı ile ilgili çalışmaların tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi.

Tünelin bulunduğu Kakany'de, Goritsa-Bilyeşevo otoyolu yakınlarında düzenlenen törene, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, Bosna Hersek Federasyonu Otoyolları Müdürü Ensad Kariç, tünelin yapılma çalışmalarında yer alan mühendisler ve diğer davetliler katıldı.

Federasyon Başbakanı Nikşiç, bugüne kadar tünelin yapılma çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, törene katılanların bağımsızlık gününü kutladı.

Nikşiç, "'1 Mart tünelinin 2'inci kısmını vatanımız Bosna Hersek'in 22'inci doğum gününde tamamlıyoruz. Bundan 22 yıl önce vatandaşlarımız referanduma çıkarak bağımsızlık yolundan gitmeye karar verdi. Vatandaşlar referandumdaki "evet" oyuyla bu ülkede daha iyi ve daha kaliteli bir hayat yaşamak istediklerini belirtti" diye konuştu.

Tünel çalışmaları, Bosna Hersek firmaları tarafından yürütülüyor. Yaklaşık 3 kilometrelik tünelin açılışının haziran ayında yapılması planlanıyor. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek, Bağımsızlığının 22. Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement