Bosna-Hersek Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Styepan Mikiç, ülkede genel seçimlerin 12 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.
Mikiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "seçim kanununa göre, ülkede seçimlerin Ekim ayının ilk Pazar günü düzenlenmesi gerektiğini, ancak seçim tarihinin, bu yıl Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle 1 hafta ertelendiğini" belirtti.
Böyle bir uygulamanın "ilk defa" yapıldığını ifade eden Mikiç, bunun seçimleri olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti.
Bosna Hersek'te, 12 Ekim 2014'te yapılacak genel seçimlerde, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri, ülkenin parlamentosunu oluşturan iki meclisten biri olan Temsilciler Meclisinin, ülkenin iki entitesi olan Bosna Hersek Federasyonu ve Sırp Cumhuriyeti meclisleri ile 10 kanton meclisinin yeni üyeleri belirlenecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina
Son Dakika › Güncel › Bosna Hersek'te, Genel Seçimler Kurban Bayramı Sonrasına Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?