Bosna-Hersek'te Yeni Siyasi Kriz - Son Dakika
Güncel

Bosna-Hersek'te Yeni Siyasi Kriz

Bosna-Hersek\'te Yeni Siyasi Kriz

Bosna-Hersek'i oluşturan iki otonom yapıdan biri Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik, 16 bakandan oluşan hükümetten istifa etmesini istedi.

26.02.2013 14:43

Bosna-Hersek'i oluşturan iki otonom yapıdan biri Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik, 16 bakandan oluşan hükümetten istifa etmesini istedi.

Hükümette çoğunluğu oluşturan bakanların üyesi bulunduğu Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği Partisi'nin de (SNSD) başkanı olan Dodik, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük şehri Banya Luka'da, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandar Combiç'le görüştü.

Görüşmenin ardından Dodik'in, Combiç'in istifa etmesini istediği açıklandı.

Milorad Dodik'in, Bosna-Hersek'i oluşturan iki otonom yapıdan biri olan, çoğunlukla Sırp nüfusun yaşadığı Bosna Sırp Cumhuriyeti hükümetinin son bir yıl içerisinde emeklilik fonları ve vergilerin yükseltilmesine yönelik düzenlemelerin ardından yapılan protestolar ve ülkenin bu bölgesinde yaşanan siyasi istikrarsızlığın sonucu olarak Aleksandar Combiç başta olmak üzere, hükümette yer alan bakanların istifa etmesini ve yeni kabineye ilişkin meclis toplantısının yarın yapılmasını talep ettiği de belirtildi.

Bosna-Hersek'i oluşturan diğer entite Bosna-Hersek Federasyonu'nun Temsilciler Meclisi ve Milletler Meclisi de 15 Şubat'ta, Bosna-Hersek Federasyonu hükümeti için güvensizlik oyu vermişti.

Muhabir: Gordana Katana - Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - BANYA LUKA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna-Hersek'te Yeni Siyasi Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement