Bosna-Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bosna-Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi

Bosna-Hersek ve Sırbistan\'daki Sel Felaketi
21.05.2014 13:46

Papa Franciscus: “Ne yazık ki, durum kötüleşti”

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Balkanlar'da durumun kötüleştiğini belirterek, inananları dua etmeye çağırdı.

Papa, her çarşamba yaptığı genel kabulünün son kısmını 100 yılı aşkın sürede Balkanlarda görülmeyen sel felaketine ayırdı. "Benim endişem, birçok insanı yerinden eden, büyük maddi hasarlara ve can kaybına yol açan bu felaketten etkilenen Bosna-Hersek ve Sırbistan halklarıyla" diyen ruhani lider, "Ne yazık ki, durum kötüleşti. Sizi benimle kurbanlar ve bu felaketten etkilenenler için dua etmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

"Buradaki kardeşlerimiz için dayanışmamız ve uluslararası toplumun somut desteği eksik olmamalı" diye Papa Franciscus, inananları bir kez daha kendisiyle birlikte Bosna-Hersek ve Sırbistan için dua etmeye çağırdı.

Papa, pazar günkü duasında da bölge için dua etmişti. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna-Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika


Advertisement