Btso ile Bosb Arasında Anlaşmazlıklar Çözümlendi - Son Dakika
Güncel

Btso ile Bosb Arasında Anlaşmazlıklar Çözümlendi

Btso ile Bosb Arasında Anlaşmazlıklar Çözümlendi

Bursa ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) arasında, aralarında BTSO hizmet binasının devrinin de bulunduğu 3 dava ile ilgili süreç, tartışmalı bir şekilde sonuçlandı BTSO'nun şubat ayı olağan toplantısında yapılan oylama sonunda BTSO hizmet binası, süresiz kullanım karşılığı bedelsiz olarak BOSB'a devredildi.

26.02.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) arasında, aralarında BTSO hizmet binasının devrinin de bulunduğu 3 dava ile ilgili süreç, tartışmalı bir şekilde sonuçlandı BTSO'nun şubat ayı olağan toplantısında yapılan oylama sonunda BTSO hizmet binası, süresiz kullanım karşılığı bedelsiz olarak BOSB'a devredildi.

BTSO şubat ayı olağan meclis toplantısı, odanın hizmet binasında dün akşam yapıldı. Toplantının ana gündem maddesini ise önceki dönemden beri dava süreci devam eden hizmet binasının mülkiyet hakkı, 2005 yılında satılan BOSEN hisselerinin satışından doğan paranın iadesi ve 7 taşınmazın ödenmesini kapsadı. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, organize sanayi bölgesinin tüzel kişilik kazanmasının ardından bu konunun içerik kazandığını kaydetti. OSB'in kurulmasının ardından mütevelli heyetin gayrimenkul, menkul ve diğer sabitlerin bedelsiz iadesini kapsadığını belirten Burkay, bunun 150 milyon dolar içerdiğini ifade etti.

12 Şubat 2014'te Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık önderliğinde iki taraf temsilcilerinin biraraya gelerek konunun çözümüne yönelik 4,5 saatlik bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Burkay, "BTSO için en büyük sorun teşkil eden konularda protokol imzaladık. BOSB taraflar arasında tüm davalarda feragat edecek. Odamız OSB'ye 2010 yılında 7 taşınmazın satışından kaynaklanan alacak davası ile ilgili 5 milyon 800 bin dolar ödeyecekti. Ayrıca Bosen Enerji hisselerinin satışı nedeniyle 2010'dan bu yana ödenmemiş bulunan 7 milyon 800 bin doların tahsil edilmemesi ve kayıtlarımızdan silinmesi yönünde de anlaşıldı. Mülkiyeti devredilecek hizmet binamızın, odamız tarafından süresiz ve bedelsiz kullanım hakkı da elde edildi" dedi. Konuyla ilgili icra makamının yönetim kurulu olduğunu söyleyen Burkay, hukuki sorumluluğun tamamen yönetim kurulunda olduğunu kaydetti. Burkay, kararın kabul edilmesi ile tek kazananın Bursa iş dünyası olacağını savundu.

Daha sonra söz olan meclis üyelerinden Erdem Tuna, İnan Keser, Halil Güleç, Erdal Aktuğ, Hasan Eker, Ali Tuğcu ise konu ile ilgili detaylı bir bilgilendirme yapılıp, hukuki altyapısının konuşulmasının ardından olağanüstü toplantı ile karara bağlanabileceğini dile getirdiler. Daha sonra yapılan açık oylamada ise karar oy çokluğu kabul edilerek, iki kurum arasındaki ihtilaf çözüldü. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Btso ile Bosb Arasında Anlaşmazlıklar Çözümlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement