Karayılan: Öcalan'a Tecrit Uygulanıyor, Bu Savaş Gerekçesidir - Son Dakika
Güncel

Karayılan: Öcalan'a Tecrit Uygulanıyor, Bu Savaş Gerekçesidir

Karayılan: Öcalan\'a Tecrit Uygulanıyor, Bu Savaş Gerekçesidir

Pervin Buldan, "Öcalan'dan 40 gündür bir haber alamıyoruz" derken KCK yöneticilerinden Karayılan "İmralı'daki tecrit, bizim için savaş gerekçesidir" diye tehdit savurdu.

15.05.2015 13:58  Güncelleme: 17:35

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, İmralı'ya gidiş konusunda hükümetten ne olumlu ne de olumsuz yanıt almadıklarını belirterek "5 Nisan tarihinden beri Abdullah Öcalan ile görüşemiyoruz ve ondan bir haber alamıyoruz." ifadelerini kullandı.

KCK yöneticilerinden Murat Karayılan ise " İmralı'daki tecrit, bizim için savaş gerekçesidir. Biz HPG olarak, önder Apo'nun emrini bekliyoruz ve bu çerçevede tek taraflı ateşkesi sürdürüyoruz. Ancak, herkes bilmeli ki her şeyin de bir sınırı var." diye konuştu.

KANDİL'E GİDECEKLER

İmralı Adası'nda son olarak 5 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyetinin adaya gitme başvurusuna yanıt verilmezken, heyetin önümüzdeki günlerde KCK yöneticileri ile son gelişmeleri değerlendirmek için Kandil Dağı'na gideceği belirtildi.

"40 GÜNDÜR HABER ALAMIYORUZ"

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, son olarak 5 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan ile görüştüklerini, görüşme talebinde bulunmalarına rağmen bugüne kadar hükümetten kendilerine ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verilmediğini söyledi. İmralı'ya 40 gündür gidememelerinin bir tecrit olarak değerlendirilebiliceğini ifade eden Buldan, bu konuyu da görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Kandil'e gideceklerini söyledi.

KARAYILAN: TECRİT BİR SAVAŞ GEREKÇESİDİR

Avrupa'da yayımlanan Yeni Özgür Politika Gazetesine konuşan KCK yöneticilerinden Murat Karayılan ise, Abdullah Öcalan'ın yeniden tecride alındığını ileri sürerek, "Bu tehlikeli bir girişimdir. Bir aydan fazladır Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile görüşmeler durmuş durumda. İmralı'dan haber alamıyoruz. AKP ateşkesi bozmuştur. Türk ordusu birçok bölgede harekete geçerek çatışma zemini oluşturmaya çalışıyor. Süreci dikkatle izliyoruz ve provokasyonlara mahal vermemeye çalışıyoruz. Tek taraflı ateşkesi esas alıyoruz. İmralı'daki tecrit, bizim için savaş gerekçesidir. Biz HPG olarak, önder Apo'nun emrini bekliyoruz ve bu çerçevede tek taraflı ateşkesi sürdürüyoruz. Ancak, herkes bilmeli ki her şeyin de bir sınırı var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karayılan: Öcalan'a Tecrit Uygulanıyor, Bu Savaş Gerekçesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (177)

  • JANA DILA: KURBAN OLURUM KIRMIZI BEYAZINA OLURUM TURKIYEM SANA.APO DENEN BEBEK KATILI GEBERECEK AZ KALDI 12 40 Yanıtla
  • ilaki: Oylar MHP ye bunlar cok konusuyor 14 20 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: 15 MAYIS KÜRDÇE DİL BAYRAMI TÜM KÜRDLERE KUTLU OLSUN. . . 18 13 Yanıtla
  • JANA DILA: BİR KÜRT OLARAK TC YE KURBAN OLAYIM.BAZEN DENGESİZLİĞİM TUTUYOR SİZ BANA BAKMAYIN BENİ YOLDAN ÇIKARAN TAK HACK TİM ALLAH SENİ NEYAPSIN. 7 23 Yanıtla
  • deniz1981: ay ne üzüldüm ne üzüldüm haber alamıyormuş da 15 15 Yanıtla
  • .: AC KÖPEKLER KARNINIZI TURKIYE DOYRUYOR ERMENI ITLERI 24 5 Yanıtla
  • MERSIN: AKP HIRSIZ HDP TERÖRIST 17 11 Yanıtla
  • burakk: iti köpeği şöyle konuşabilecek hale getirdik ya helal olsun bize 10 17 Yanıtla
  • hdp: oylar hdp ye 7 20 Yanıtla
  • ....: inşallah gebermiştir. 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement