Bülent Arınç Berlin'e Gitti - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç Berlin'e Gitti

Bülent Arınç Berlin\'e Gitti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç üst düzey yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Berlin ve Köln'ü kapsayan bir ziyaret için bugün Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

04.03.2013 12:24

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç üst düzey yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Berlin ve Köln'ü kapsayan bir ziyaret için bugün Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

THY'ye ait tarifeli bir uçakla saat 11.55'de 4 günlük bir ziyaret için İstanbul'dan Berlin'e giden Bülent Arınç'ın, 5 Mart'ta "Uluslararası Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü" tarafından düzenlenen "Müslümanlar, Museviler ve Hristiyanlar: Barış Mümkündür! Geçmiş ve Mevcut Durumda Barış içinde Birlikte Yaşamanın Örnekleri-Geleceğe dair Perspektifler" konulu konferansta konuşma yapacağı bildirildi.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Arınç'ın kültürlerarası diyalog konusunun ele alınacağı sözkonusu konferansa, Türkiye Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi Yusuf Çetin, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ve Rum Ortodoks Kilisesi üyesi ve Türkiye Vakıflar Mecilis üyesi Laki Vigas'ın yanısıra Dünya Yahudi Kongresi Genel Sekreter Yardımcısı Maram Stern, Almanya'daki dini kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Federal Meclis üyeleri, aralarında İsrail, ABD, Irak ve Pakistan gibi ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu diplomatik temsilciler katılacağı ve 6 Mart'ta da Konrad Adenauer Vakfı ile Humboldt Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek "Türkiye'nin Değişimi, 2023 Vizyonu ve Avrupa" başlıklı konferansa iştirak edeceği belirtildi.

Almanya ziyareti çerçevesinde Berlin'de Federal Almanya'nın Göç, Mülteciler ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve Federal Meclis Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Johannes Kahrs ile görüşmelerde bulunacak.

Arınç, 7 Mart'ta Köln kentine geçecek. Köln'de TRT'nin işbirliğiyle kurulan Anadolu Üniversitesi Köln Stüdyosu'nun açılışını yapacak olan Arınç'ın burada Diyanet İşleri Türk İslam Birliği adlı kuruluşu ziyaret edeceği belirtildi. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Arınç Berlin'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement