Bulgaristan Mülteciler Ajansı Nikola Kazakov'un görevinden alındığı açıklandı.
Başbakan Yardımcısı İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev, Mülteciler Ajansı Nikola Kazakov'un görevinden alındığını açıkladı.
Yovçev, Bakanlar Kurulu toplantısının ardına yaptığı açıklamada, Kazakov'un Bulgaristan'da mülteci statüsünün verilmesine ilişkin gerekli süreçlerin organizasyonunu yapamadığını belirterek, bunun sonucunda sığınmacıların yerleştirildiği konaklama yurtlarının kapasitesinin taştığını ifade etti.
"Mülteci geçici konaklama yerlerindeki çalışmalar da iyi değil" değerlendirmesinde bulunan Yovçev, Devlet Mülteciyer Ajansının yardım edebilecek Avrupa kurumları ve örgütleriyle işbiriliğinin yetersiz olduğunu vurguladı.
Görevinden alınan Kazakov'un yerine Nikolay Çirpanliev'in atandığı bildirildi.
Resmi verilere göre, yıl başından bu yana ülkeye kaçak yoldan giren sığınmacı sayısı 5 bin 815'e ulaştı. Eylül ayında gelen 2 bin 377 kişinin bin 635'i Suriyeli. Bulgaristan'da bin 500 kişilik ek bir konaklama tesisinin açılması için çalışmalar yürütülüyor ancak bunun için yıl sonuna kadar 15 milyon avroluk ek bir bütçe oluşturmak gerekiyor. - Sofya
Son Dakika › Güncel › Bulgaristan'da Sığınmacılar Sorunu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?