Burkina Faso'daki Askeri Darbe - Son Dakika
Güncel

Burkina Faso'daki Askeri Darbe

Burkina Faso\'daki Askeri Darbe

Fransa, vakit geçirilmeden seçime gidilmesini istedi.

04.11.2014 14:58

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, askeri darbe yapılan Burkina Faso'da derhal sivil bir geçici devlet başkanı seçilerek en kısa zamanda seçime gidilmesini istedi.

Fabius, yazılı açıklamasında, "Fransa, ülkedeki bütün siyasi aktörlere istişareler ve mevcut anayasa çerçevesinde bir çözüm bulunulması yolunda çağrıda bulunuyor" ifadesini kullandı.

Fransa'nın Burkina Faso'daki gelişmeleri büyük bir dikkatle izlediği kaydedilen açıklamada, BM ve Afrika Birliği'nin ülkedeki krizin giderilmesi konusundaki çalışmalara destek verdiği belirtildi.

Afrika Birliği, askeri darbenin yapıldığı Burkina Faso'da orduya, iktidarın bir sivile devredilmesi ve anayasal düzene dönülmesi için 15 gün süre tanımıştı. Afrika Birliği'nden yapılan açıklamada, Burkina Faso'ya şimdilik yaptırım düşünülmediği belirtilerek, Afrika Birliği'nin daha iyi bir demokrasi isteyen Burkina Faso halkına desteğini yinelediği bildirilmişti.

Burkina'da Devlet Başkanı Blaise Compaore, protestolar üzerine geçen hafta istifa etmişti. İstifadan sonra ordu sözcüsü Isaac Zida kendini ülkenin geçici devlet başkanı ilan etmişti. Tuğgeneral Zida, geçici hükümetin başına her kesimi temsil edebilecek bir ismi getireceklerini ve bunu en kısa sürede yapmayı hedeflediklerini söylemişti. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burkina Faso'daki Askeri Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement