Burkina Faso'daki halk ayaklanmaları nedeniyle 5 binden fazla kişinin işsiz kaldığı bildirildi.
Ülkedeki 27 sendika kuruluşu, eski Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin istifa etmesine yol açan ayaklanmalar sırasında birçok iş yerinin hasar gördüğünü ve 5 binden fazla kişinin işsiz kaldığını açıkladı.
Sendikaların ortak açıklamasında, hasar gören iş yerlerinin onarılması ve bazılarının ulusallaştırılması için hükümet yetkililerine bu konuda önlem alması çağrısında bulunuldu.
Ayaklanmaların ülkeye maliyetinin 224 - 374 milyon dolar olduğu, işsizliğe acilen bir çözüm bulunması gerektiği kaydedildi.
Blaise Compaore, protestolar üzerine 1 Kasım'da istifa etmiş ve Fildişi Sahili'ne sığınmıştı.
Ayaklanmalar sırasında protestocular, parlamento, devlet televizyonu binası ve bazı resmi kurum binalarına ateş açmış, Compaore yakınlarının sahip olduğu bazı iş yerlerini yağmalamıştı. - Kadiogo
Son Dakika › Güncel › Burkina Faso'daki Halk Ayaklanması En Az 5 Bin Kişiyi İşsiz Bıraktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?