Bursa’da Edebiyat Günleri - Son Dakika
Güncel

Bursa’da Edebiyat Günleri

Bursa’da Edebiyat Günleri

Bursa, Büyükşehir Belediyesi Tarafından, 29 – 30 Nisan Tarihlerinde Gerçekleştirilecek Olan '14. Bursa Edebiyat Günleri'ne Hazırlanıyor.

25.04.2011 14:00  Güncelleme: 14:01

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, 29 – 30 Nisan tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi´nde düzenlenecek olan '14. Bursa Edebiyat Günleri', "Bülbülün Zümrüt Tahtında Edebiyat" başlığıyla gerçekleştirilecek.

Bu yılki teması "Şehir, Şiir ve İnşa" adını taşıyan '14. Bursa Edebiyat Günleri'nin ana başlığı, Mehmet Âkif'in Bursa için yazdığı "Bülbül" şirinden ilham alınarak "Bülbülün Zümrüt Tahtında Edebiyat" şeklinde belirlendi. Program, beş oturumluk bir sempozyum ile bir şiir şöleni şeklinde uygulanacak.

Ulusal ve evrensel alanda önemli bir konumu bulunan Bursa´nın edebî gücünü, kültürel ve bilimsel platformlarla devam ettirmeyi amaçlayan ekinlikle, Bursa'nın Türk ve dünya edebiyatındaki yerini belirlemeyi, halkın edebî ve kültürel birikimini artırılması da hedefleniyor. Edebiyat Günleri, edebiyatın geçmişiyle bugünü arasında olduğu kadar Türk Edebiyatı'nın uluslararası edebiyat ile karşılaştırılmasını da olanak sağlıyor.

Öte yandan sempozyum bölümünde sunulacak bildiriler ve "Bülbülün Zümrüt Tahtında Şiir Şöleni" başlıklı şiir akşamında şairler tarafından okunacak şiirler, bir kitapta toplanacak.

Ünlü Edebiyatçılar Bursa'da

14. Bursa Edebiyat Günleri, edebiyat, kültür ve sanat yaşamının ünlü isimlerinden Bahaettin Karakoç, Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Mehmet Doğan, Metin Önal Mengüşoğlu, Arif Ay, Mustafa Özçelik, Doç. Dr. Mehmet Narlı, Berat Demirci, Yıldız Ramazanoğlu, Vahap Akbaş, Ümit Aktaş, Sibel Eraslan, Yaşar Bedri Özdemir, İhsan Deniz, Tayyib Atmaca, Mehmet Şeker, İbrahim Eryiğit, Murat Soyak ve Hüseyin Kaya gibi şair, yazar ve akademisyenler Bursa'da bir araya geliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa’da Edebiyat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement