Bursa'da Roman Evlerını Yakan 19 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Roman Evlerını Yakan 19 Kişi Gözaltında

Bursa\'da Roman Evlerını Yakan 19 Kişi Gözaltında

Bursa'da Güneştepe Mahallesi'nde, mahalle sakinleri ile Romanlar arasında çıkan olayların ardından, Romanlara ait 210 dernek ile 11 Federasyon Başkanı kente geldi.

25.07.2013 16:06  Güncelleme: 16:09

Roman DERNEKLERİ GERGİNLİK YAŞANAN MAHALLEDE

Bursa'da Güneştepe Mahallesi'nde, mahalle sakinleri ile Romanlar arasında çıkan olayların ardından, Romanlara ait 210 dernek ile 11 Federasyon Başkanı bugün kenti geldi. Dernek başkanları olayların olduğu mahallede Romanlarla görüştü, yaşananlar hakkında bilgi aldı. Arkadaşları adına basın açıklaması yapan Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen, "Yaşananlardan sonra belediyenin evlerimizi yıkması gerginliği artırmıştır. Zararımızın temini halinde, birlikte yaşama kültürümüzün devam etmesi için gerekli girişmleri yapacağız" dedi.

Bu arada, evleri yıkılan Romanların oturduğu bölgeye gelen CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, burada ailelerle görüştü, "Geçmiş olsun" dedi. Kaleli, olayların takipcisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Sena Kaleli'nin ziyareti, Roman Dernekleri başkanlarının açıklamaları sırasında yıkılan evlerinin enkazında oturup, yaşananları ağlayarak izleyen 7 yaşındaki Ayşe Çaymak ise yıkılan evlerinin yeniden yapılmasını istedi. - Nde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Roman Evlerını Yakan 19 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement