Bursa Kent Konseyi'nin Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi'nin Çalışmaları

Bursa Kent Konseyi\'nin Çalışmaları

Kalkınma bakanlığı sürdürülebilir kalkınma dairesi Başkanı Dr. Sema Bayazıt, Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret etti.

13.02.2012 09:41

Kalkınma Bakanlığı Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Dr. Sema Bayazıt, Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret ederek Genel Sekreter Enes Battal Keskin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin 2012 BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı Hazırlıklarının Desteklenmesi Proje Yöneticisi Alper Acar ile Bursa Kent Konseyi Sivil Toplum ve Projeler Ofisi Sorumlusu Yıldız Odaman Cindoruk'un hazır bulunduğu ziyarette, Genel Sekreter Enes Battal Keskin, Bayazıt'a konseyin yapısı ve faaliyetlerini anlattı. Keskin, kent konseylerinin yerel demokrasi kültürünün en önemli öğelerinden biri olduğunun altını çizdi.

Bursa Kent Konseyi'nin çatı kuruluş olmasından dolayı birçok sivil toplum kuruluşu ile çok ortaklı kültürü geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Keskin, 4 ayrı meclis ve 34 çalışma grubuyla diğer kentlere örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı. Bursa Kent Konseyi'nin, Yerel Gündem 21 geleneğinden geldiğini hatırlatan Keskin, "Geçmişten günümüze kadar farklı alanlarda projeler geliştirerek kente katkı sağlamayı hedefledik. 'Uludağ'ın bitki çeşitliliğinin korunması' projesi ile Türkiye'de Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Ekonomi Alanında En İyi Uygulamalar sürecine başvurmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanlığı Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Dr. Sema Bayazıt ise, Türkiye'nin 2012 BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı Hazırlıklarının Desteklenmesi Projesi Ulusal Rapor hazırlama sürecine Bursa Kent Konseyi'nin katkı verdiğini söyledi. 2012 yılının Haziran ayında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşecek olan Rio+20 Zirvesi'nde, Türkiye'deki sürdürülebilir kalkınma alanındaki en iyi uygulamalarının da kapsamlı bir şekilde sunulacağını söyleyen Bayazıt, Bursa Kent Konseyi'ne çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi'nin Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement