Bursa’nın Tarihi Minyatürleri Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Bursa’nın Tarihi Minyatürleri Dikkat Çekiyor

Bursa’nın Tarihi Minyatürleri Dikkat Çekiyor

Bursa, 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMİTT 2011 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Tarafından Açıldı.

11.02.2011 11:56

Karagöz ve Hacivat fuara katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken Bursa'nın tarihi yapılarının yer aldığı minyatür modeller oldukça dikkat çekti. Kemalpaşa tatlısı, kestane şekeri ve Korusuyun ücretsiz olarak dağıtıldığı stantlarda ziyaretçiler uzun kuyruk oluştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında kurulan kültür ve turizm tanıtma birliği olarak fuarda 126 metrekare yer kiraladıklarını belirten Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar "ikinci kez katıldığımız EMITT Fuarında, Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında kurulan kültür ve turizm tanıtma birliği olarak 126 metrekare yer kiraladık. Bursa'dan 38 kuruluş olarak yer aldık, geçen senekine nazaran bu sene farklı bir konsept ile fuara katıldık. Görsel tarihi yapılarımızın minyatürlerinin yanında canlı performans olarak ta Hacivat ve karagöz'ün yanında kılıç kalkan ekibimizi getirdik" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın özel ilgi gösterdiği Karagöz ve Hacivat Bakan Günay'a kısa bir gösteri sergiledi. Kılıç kalkan ekibinin kılıçları altında Bursa standında karşılanan Bakan Günay'a Vali yardımcısı Başar stant ile ilgili kısa bir tanıtım yaparak kestane şekeri ikram etti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen EMİTT 2011, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde Bursa Valiliğinin Organizasyonunda ikinci kez EMITT Fuarına katılan Bursa'dan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, belediyeler, kaymakamlıklar ve turizm acenteleri ile oteller ikinci kez fuara katıldı. Bursa, bu yıl kentin sembol yapılarından olan tarihi zenginliklerin sembolize ettiği Koza han, Tarihi ırgandı köprüsü, Uludağ, Yeşil türbe ve Tophane saat kulesi minyatürleri stantta tanıtılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa’nın Tarihi Minyatürleri Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement