Bursaspor'un Kartepe kampı - - Son Dakika
Güncel

Bursaspor'un Kartepe kampı -

Bursaspor\'un Kartepe kampı -

Bursaspor'un orta saha oyuncusu Ferhat Kiraz, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Chikhura Sachkhere takımıyla yapacakları maça ilişkin, "Burada olduğum sürede yaşadığımız 2 acı tecrübeden faydalanarak, 'önümüzdeki bu maçı daha farklı konsantrasyon ve motivasyonla oynarız' diye tahmin ediyorum" dedi.

12.07.2014 15:00

Bursaspor'un orta saha oyuncusu Ferhat Kiraz, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Chikhura Sachkhere takımıyla yapacakları maça ilişkin, "Burada olduğum sürede yaşadığımız 2 acı tecrübeden faydalanarak, 'önümüzdeki bu maçı daha farklı konsantrasyon ve motivasyonla oynarız' diye tahmin ediyorum" dedi.

Kiraz, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını sürdürdükleri Kartepe ilçesindeki otelde düzenlediği basın toplantısında, kamp şartlarının güzel olduğunu belirterek, hava şartlarının olumlu etki yaptığını söyledi.

Yeni sezona sıkı hazırlandıklarını ifade eden Kiraz, zamanın kısıtlı nedeniyle kamp programının çabuklaştırarak sürdüğünü kaydetti.

Kiraz, 17 Temmuz'da Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere ile sahalarında yapacakları maça iyi hazırlanmak için çalıştıklarını dile getirerek, "İnşallah güzel geçen kamp, sezona da yansır ve güzel başlangıç yaparız. Burada olduğum sürede yaşadığımız 2 acı tecrübeden faydalanarak, 'önümüzdeki bu maçı daha farklı konsantrasyon ve motivasyonla oynarız' diye tahmin ediyorum. Böyle de olması lazım" şeklinde konuştu.

Bursaspor'a geldiği günden beri en iyi performansı vermek için çalıştığını belirten Kiraz, her futbolcu a olduğu gibi performansın değişkenlik gösterdiğini aktardı.

Kiraz, performansını sezona yaymada bazı bölümlerde zorlandığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Amacım iyi performans gösterdiğim maçları biraz daha fazla sayıya çıkarmak. Takımıma daha fazla gol, asist ve puan kazandırabilirsem... Tabii tek başına bir şey olmuyor. Takım halinde oluyor ama skora etki edebilirsem benim için bunların hepsi başarıdır. Geçen 2 yıla göre iyi maç sayısı yakaladım. Tabii bu yıl da devam ettirmek istiyorum. Amacım, geçen 2 senede bulduğum gollerin üzerine biraz daha koyup, daha iyi performans vermek ve artık 3. senem olduğunu, bu sene biraz daha tecrübe kazandığımı iyi hazırlanarak göstermek istiyorum."

- "En kısa sürede eski istikrarı yakalamak istiyoruz"

Bursaspor'a transfer olduğu dönemde "hayran" kaldığı takımda bulunduğunu dile getiren Kiraz, zamanla istenmeyen teknik heyet, yönetimsel değişimler yaşandığını söyledi.

Kiraz, Bursaspor'un yeni yapılanmaya girdiğini, bunun başarıyı yakalamada engel olmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bursaspor'un amacı, en kısa sürede o eski istikrarı, eski oturmuş kadrosunu yakalamaktır. 'Başarı o zaman gelecek' diye düşünüyorum. Bu sene lig hareketli geçmiyor, çok fazla transfer olmadı. Takımlar hakkında da tam bilgi sahip değiliz. Her sene olduğu gibi lig çetin geçecek. Biz de iddialı olmak istiyorsak geçen senekinin üst seviyesine çıkmak zorundayız çünkü lig gerçekten acımasız ve sert geçiyor. Hocamızla bir adım attık, eğer buna biz de katılım sağlarsak birkaç adım daha atıp istediğimiz yeri yakalarız.

Amacımız, tabii ki yukarılarda olabilmek ama şu an bununla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz. Gerçekten yeni takımız, aramıza yeni katılanlar ve genç arkadaşlarımız var. İnşallah bizim için iyi olur ve üstüne koyarak devam ederiz. Geçen seneki gibi olmamak kaydıyla ligi en yukarıda bitirmeye çalışacağız."

- "Rekabetin her zaman olması gerekiyor"

Bir gazetecinin " Ozan İpek'in iyileşmesi ve Aydın Karabulut transferiyle oluşacak rekabette kendini nasıl görüyorsun?" sorusu üzerine Kiraz, takımda kendilerini kanıtlamış kaliteli futbolcular bulunduğunu söyledi.

Kendileriyle probleminin olmadığını, aralarında iyi uyum bulunduğunu dile getiren Kiraz, uzun süren ligde herkese ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Kiraz, hak edenin sahada yer alacağını belirterek, "Tabii kim bir adım öne geçerse o oynayacak. Tabii sakatlığı, performans düşüklüğü var. Bu durumlarda hepimizin birbirimize ihtiyacı olacak. Rekabetin her zaman olması gerekiyor, yoksa istenen seviyeye çıkamayabilirsiniz. Bu anlamda problem görmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursaspor'un Kartepe kampı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement