Burundi'de Devlet Başkanı "Jetlendi" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Burundi'de Devlet Başkanı "Jetlendi"

23.10.2014 11:53

Devlet başkanına alınan yeni jet, ülkede rüşvet ve zimmete para geçirme iddialarını gündeme getirdi Devlet Başkanı Nkurunziza'nın sözcüsü ise iddiaları yalanladı.

Burundi'de 2005'ten bu yana görevde bulunan devlet başkanına yeni alınan jet, ülkede rüşvet ve zimmete para geçirme iddialarının ortaya atılmasına yol açtı.

Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın sözcüsü Leonidas Hatungimana, iddiaları yalanlayarak, 8,5 milyon dolar değerinde olan jetin Nkurunziza'nın yurt dışına seyahatlerini kolaylaştırmak için hükümetin talebi üzerine alındığını vurguladı.

Sözcü, Rüşvet ve Zimmete Para Geçirmeyle Mücadele Kurumu'nun iddialarının aksine jet alımında ülkede nikel çıkarmaya hazırlanan uluslararası bir şirketin avanslarının ya da yurt dışındaki barış misyonlarında görev yapan Burundili askerlerin tazminatının kullanılmadığını savundu.

2005'te devlet başkanı olan Nkurunziza'nın Falcon 50 tipi bir uçağı 2007'de satılmıştı. Devlet Başkanı 7 yıldır yurt dışındaki resmi ziyaretlere tarifeli uçaklarla seyahat ediyordu. - Burundi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burundi'de Devlet Başkanı 'Jetlendi' - Son Dakika


Advertisement