Büyükelçi Mithat Rende?ye Veda Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Mithat Rende?ye Veda Resepsiyonu

Büyükelçi Mithat Rende?ye Veda Resepsiyonu

Büyükelçi Mithat Rende'ye veda resepsiyonu Gülten Özbey / Paris, 25 Şubat (DHA) - Paris Büyükelçilik Rezidansında Büyükelçi Hakkı Akil ve İnci Akil tarafından, emekli olacağı için Paris'ten ayrılacak olan OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende ve eşi Sibel Rende onuruna veda resepsiyonu verildi.

25.02.2016 12:13

Büyükelçi Mithat Rende'ye veda resepsiyonu

Gülten Özbey/ Paris, 25 Şubat (DHA) - Paris Büyükelçilik Rezidansında Büyükelçi Hakkı Akil ve İnci Akil tarafından, emekli olacağı için Paris'ten ayrılacak olan OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende ve eşi Sibel Rende onuruna veda resepsiyonu verildi. Resepsiyona diplomatlar ve Büyükelçi Rende'nin yakın dostları katıldı.

Hayatında ilk kez bir veda düzenlediğini belirten Büyükelçi Hakkı Akil 'Meslektaşımın değil çok yakın bir dostumun, arkadaşımın vedasını düzenliyorum' dedi. Akil, uzun yıllar meslek hayatlarının hep kesiştiğini, Rende'nin kariyerinde birlikte en uzun çalıştığı kişi olduğunun ve birlikte çalışmaktan keyif aldığını, kariyerlerinin son döneminde Paris'te bir araya gelip çalışmaktan da memnuniyetini dile getirdi.

Büyükelçi Akil OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende'nin uluslararası kuruluşlarda, merkezde Dışişlerinin en tecrübeli diplomatı olduğunu ve Müzakere teknikleri açısından çok iyi olduğu belirterek müzakereci yönünü ifade etmek için 'Yokuşa sürmek istediğimiz müzakerelere Mithat'ı gönderelim' esprisi ile onun ne kadar usta bir müzakereci olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Akil Büyükelçi Mithat Rende'nin özellikle genç diplomatlara örnek alınacak bir diplomat olduğunu ve dış politikanın zor geçtiği dönemlerde birlikte çalıştıklarının altını çizdi.

OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende 42 yıllık meslek hayatının sonuna geldiğini söyleyerek 'Meslek hayatımda bir yere vardıysam arkasında eşimin olduğunu bilmenizi isterim. Diplomasi mesleği eşsiz yapılmaz. Eğer burada OECD'de bu süre zarfında başarılı olduysak tabiki bir ekip çalışması sayesinde oldu, hepsine teşekkür ediyorum' dedi.

Büyükelçi Hakkı Akil ile de bir anısını esprili bir şekilde anlatan Rende konuşmasına şöyle devam etti: 'Bana bir borcu var Hakkı'nın. Bir gün bir müzakereci arıyorlar o da gitmiş demiş ki: 'Bu İsraillerin hakkından Mithat gelir. Siz bunu Mavi Marmara verin'. Ondan sonra da bu Mavi Marmara beni on sekiz ay gece saat ikilere kadar.. Arkadaşlarla bugün son olarak müzakere teklifleri, diplomasi konusunda başkonsoloslukta bir sohbet yaptık. Böylece defteri öyle kapattık.'

Büyükelçi Rende Büyükelçi Akil'in de çok iyi bir müzakereci olduğunun altını çizdi ve 'Zekası, hazır cevaplılığı ve esprileri ile her zaman karşı tarafı şaşırtmıştır' dedi.

Ülkemiz için de hayırlı günler, huzur ve barış dileklerini ileten Rende, 'Çocuklarımıza torunlarımıza daha müreffeh, daha uygar bir ülke bırakacağız' dedi.

UNESCO Büyükelçisi H.Avni Botsalı veda konuşmasında 'Dışişlerinin iki destan ismi ile birlikteyim. Büyükelçi Rende ve Büyükelçi Akil özellikle enerji sektöründe bu gün Türkiye'nin dünya haritasını oturtan kişidir. Enerji güvenliğinde 21.yüzyılın Türkiye'nin istikrarı hayat sigortası altında bu kişilerin imzaları mühürleri bulunuyor. Geceleri ve gündüzleri uykusuz ve onlara tahammül gösteren eşlerinin sabrı' dedi.

Botsalı, Rende'yi emekli olarak görmediğini daha aktif olacağı görüşünü dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Mithat Rende?ye Veda Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement